Klockrent

Efter dödsolyckan fick brandmännen nog: Se när de sprutar vatten på de som respektlöst filmar

av nuntium
20 mars, 2018
Annons

2000-talet kom och våra gamla, stora, mobiltelefoner började bytas ut mot små, platta, smala, smidiga modeller. Detta gjorde att vi blev ett mobilsamhälle på ett sätt som vi aldrig tidigare varit.

Numera så finns allt i våra telefoner. Banken, miniräknare, legitimation, kontaktbok, kamera och så vidare. Det är helt fantastiskt på ett sätt men samtidigt finns det en baksida med det.

Annons

Det är inte ovanligt att vi använder våra telefoner titt som tätt. Det är inget fel med det men vi kanske borde lära oss vilka tillfällen det är bättre att lägga undan sin mobiltelefon.

Att ta upp sin mobiltelefon vid en olycka och börja knäppa kort och filma för att sedan posta på sociala medier är ett vanligt fenomen.

Det är inte bara oetiskt utan även respektlöst mot de som är inblandade i olyckan. Att ta upp mobiltelefonen medan man kör är dessutom olagligt och kan därför också sluta illa.

Räddningstjänsten får se det här fenomenet varje vecka. De har ledsnat på förbipasserande fotar och filmar olycksplatser, vilket även brandkåren i Tyskland har gjort.

Brandmännen ger svar på tal

Vid en dödsolycka vid en motorväg i Tyskland fick brandkåren nog. För att göra det svårare att fota och filma så började de spruta vatten på förbipasserande, så de skulle skymma sikten för nyfikna åskådare.

Denna händelse blev väldigt omtalad i internationella medier världen över och har både hyllats och kritiserats. I klippet här nedan får ni se när brandmännen sprutar ner de förbipasserande.

Vad tycker du om deras lösning, är den bra eller dålig?

Se klippet här:

Dela gärna denna fantastiska gärning med dina vänner. Glöm inte heller bort att gilla oss för fler läsvärda artiklar.

Dela på Facebook

Annons