Kändisar

Efter 3 månaders väntan kom beslutet: Här ska Frank Andersson begravas

av nuntium
30 november, 2018
Annons

Det har gått nästan 3 månader sedan Frank Andersson gick bort. Sedan dess har det pågått en tvist mellan hans anhöriga om var han ska begravas. Länsstyrelsen har nu beslutat att han ska begravas i Trollhättan.

– Det känns väldigt skönt, säger brodern Tommy Andersson till Expressen.

Annons

Frank Andersson dog den 9 september efter komplikationer efter en hjärtoperation. Han blev 62 år gammal.

Därefter fanns det olika uppfattningar bland hans anhöriga om vad han bett om att få sin sista vila.

Den ena sidan av familjen berättar om hur Frank sagt att han vill bli begravd i Trollhättan.

– Kort före operationen kallade han till sig mig och sa: ”Tommy, jag vill begravas bredvid dig om jag inte vaknar”, har Tommy tidigare berättat.

Den andra sidan menar Franks exhustru Jeanette Bouvin Nygren, som har två söner med Frank, att han ville bli begravd i Stockholm, där han bodde.

– Enligt vad Frank har sagt till mig vill han ha det så. alla de som vill komma till Stockholm för att hedra honom ska kunna göra det, har hon tidigare sagt till Expressen.

Denna tvist ledde till att två begravningsceremonier fick hållas och nu har Länsstyrelsen beslutat var Frank ska begravas.

Man anser att Frank Andersson ska begravas i Trollhättan, eftersom han inför hjärtoperationen sagt detta till sin bror Tommy, sin brorson Svante Andersson och till mamman till dottern Montana.

Länsstyrelsen skriver i beslutet att ”innan han avled har uttryckt tydliga och klara önskemål och att gravsättas i Trollhättan där han föddes och växte upp. Det har inte framkommit några skäl för Länsstyrelsen att ifrågasätta detta.”

– Det känns väldigt skönt, framförallt för Franks skull, att han kan jordfästas till sist, men också för att alla kan gå vidare i livet nu, säger Tommy Andersson till Expressen.

– Det här har ju hängt över alla inblandade. Men det viktigaste är naturligtvis att Frank får ett fint och värdigt avslut och får jordfästas.

Dela på Facebook

Annons