Hälsa

Det här händer när du slutar ha sex

Annons
av nuntium
12 augusti, 2019
Annons

Förutom att sex är det bästa som existerar så finns det även en hel del hälsofördelar kopplade till aktiviteten. Ibland slutar man, frivilligt eller ofrivilligt, dock ha sex ett tag och då börjar det hända saker i kroppen.

Är du inne i en torkperiod just nu? Då kan de här 5 saker hända dig och det är oftast inte positivt.

Annons

1. Du blir lättare sjuk

En del forskning visar faktiskt att sex förbättrar ditt immunförsvar. När man myser till det i sovrummet så utsätts man för betydligt fler bakterier än i vanliga fall, vilket bidrar till ett stärkt immunförsvar och färre sjukdagar.

2. Du upplever mer oro

Sex bidrar till att fler positiva ämnen släpps ut i din kropp, vilket i förlängningen gör dig mer avslappnad och lugn. Det motsatta händer om man slutar ha sex, då forskning har visat att personer som sällan har sex har svårare att hantera press och utsatta situationer.

Man Arranging His Black Necktie

Källa: Pexels

3. Du blir lättare irriterad

Desto mindre avslappnad du är, desto mer lättirriterad blir du också. Att inte ha sex kan också påverka självbilden och bidra till en sämre självkänsla hos vissa personer.

4. Förhållandet kan försämras

Sex är en viktigare del i relationer än vad många vill medge. Att få ett regelbundet endorfinpåslag genom sex kan stärka din relation betydligt.

Woman And Man Sitting on Brown Wooden Bench

Källa: Pexels

5. Större risk för prostatacancer och impotens

Den här riktar sig till alla killar där ute. De män som har regelbundet sex har hela 20 procent mindre risk att drabbas av prostatacancer, enligt en amerikansk studie.

grayscale photography of man and woman kissing

Källa: Unsplashed

Om du vill förbättra din hälsa gäller det alltså inte bara att äta rätt och motionera, du mår också bra av lite action i sovrummet då och då!

Annons
Dela på Facebook