Fräckisar

Frukthandlaren letade efter en ny ägare till butiken – när han träffar på två herrar…

av nuntium
18 mars, 2018
Annons

Eftersom världens rikaste frukthandlare inte hade några arvingar hade han bestämt sig för att skänka bort sitt fruktimperium till två personer som han trodde kunde sköta det nästan lika bra som han själv.

Han satte in en annons i flera nationella tidningar, och fick otroligt många svar, precis som väntat. Det var små frukthandlare, trädgårdsmästare, ekonomer, entreprenörer och en hel del vanliga lycksökare av olika slag. Han gallrade hårt och skoningslöst. Därefter skickade han ut en rad olika tester till de som var kvar, tills han hade gallrat ut alla sökande utom två medelålders män.

Annons

Han lät dem komma till hans första fruktaffär, som även var den allra största. Där fanns färska frukter från alla världens olika delar.

Frukthandlaren visade männen allt man behövde veta för att handla med frukt, och berättade om var och en av frukterna med stor passion. Männen sög åt sig kunskapen som svampar, och såg fram emot att ta över affärerna snart.

Frukthandlaren berättade att de skulle få sköta butiken varsin dag innan han slutligen bestämde sig för om de skulle få imperiumet eller inte.

Han sa också att han hade sparat den viktigaste regeln till sist: Som frukthandlare fick man absolut inte äta av frukten. Gjorde man det skulle man få ont i magen, och lönsamheten skulle minska.

De båda männen skötte sedan butiken varsin dag, och den tredje dagen blev de inkallade till frukthandlaren en och en.

Den första mannen kom in, och frukthandlaren frågade honom:

– Hur mycket frukt har du ätit?

Mannen svarade skamset att han hade ätit 4 körsbär som såg så goda ut. Frukthandlaren nickade och tog fram 4 nya körsbär. Han förklarade att antingen skulle mannen gå miste om att ta över halva imperiumet, eller så skulle han straffas med att tvingas stoppa upp dem där bak.

Mannen valde straffet, och började stoppa in körsbären. Varje gång han hade fått in tre skrattade han så att de ramlade ut igen, och han tvingades att börja om från början igen.

Frukthandlaren undrade naturligtvis vad som var så roligt med att stoppa in körsbär i rumpan. Mannen svarade, med tårar i ögonen:

– Ingenting, men jag råkar veta att den andra mannen har ätit tre ananaser.

Kom igen nu. Klicka på ”Gilla”-knappen om du också garvade!

Dela på Facebook

Annons