Hälsa

Dessa 6 grönsaker bör du aldrig äta råa!

av nuntium
28 maj, 2018
Annons

En 100% rå kost innebär att du bara ska äta okokta och helst obehandlade livsmedel.

Det är mycket populärt med rawfood idag, och det är inget fel med det. Desto mer grönsaker vi äter, desto bättre för våra kroppar.

Annons

Men det är faktiskt inte alla grönsaker.. Det finns vissa grönsaker som måste kokas för att ge din kropp de bästa hälsokomponenterna.

Här nedan visar vi 6 grönsaker som du måste tillaga innan du äter dem.

En av de mest grundläggande principerna med hälsosam kost: ät mer grönsaker. Med sommarprodukter som finns på bondens marknad och i affären finns det ingen bättre tid att lägga till lite mer näringsrika och färgglada grönsaker på din tallrik. Men hur kan du se till att du får ut det mesta av de tillgängliga hälsofördelarna?

Medan de finns gott om grönsaker som du lätt kan äta som dem är såsom gurkor, salladsgrönsaker. Men det finns också några grönsaker som du inte bör äta råa, som bör kokas för att kunna ge din kropp den optimala hälsoprofilen.  Grönsakerna vi listar här nedan bör tillagas innan du äter dem.

Vissa grönsaker är bättre för din hälsa när de är kokta. Okokta grönsaker kan neutralisera enzymer som orsakar matsmältningsproblem och avlägsnar antinäringsämnen, vilket kan störa assimileringen av vitaminer och mineraler.

Se klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här ovan, eller nedan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons