Nyheter

Den svenske fotbollsprofilen åtalas för våldtäkt

av nuntium
6 december, 2018
Annons

Det har nu gått två månader sedan den kände fotbollsspelaren häktades av Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Han ska ha vid två tillfällen under samma kväll i oktober i år ha våldtagit en kvinna efter att kraft dragit byxorna av henne. Han åtalas nu för båda tillfällena.

Annons

Händelsen ägde rum hemma hos fotbollsprofilen och hans fru i deras hem i Stockholm. Kvinnan var på besök i deras hem. Under natten när kvinnan låg och sov ska mannen ha genomfört en sexuell handling mot hennes vilja, enligt polisanmälan.

Fotbollsprofilen ska endast iklädd en blå morgonrock ha särat på hennes ben mot kvinnans vilja och betvingat henne med sin kroppsvikt. Mannen menar själv att kvinnan var med på det.

– Jag frågade ”Är det skönt?” vid flera tillfällen och hon svarade ”mmm”. Det var liksom inga problem. Hon var med på det, sade mannen i förhöret.

Källa:Aftonbladet

Kvinnan polisanmälde honom för våldtäkt och han greps på morgonen efter middagen, den 16 oktober häktades han av Stockholms tingsrätt.

– Min klient förnekar alltjämt brott. Försvaret av uppfattningen att ljudinspelning från händelsen styrker klientens inställning till brott, det vill säga att vare sig våld eller ofrivillighet förekommit, säger Pontus Skogh som är den kända fotbollsprofilens försvarare.

– Hur målsägande uppfattat situationen i efterhand saknar, enligt försvaret, betydelse när ljudinspelningen från händelsen visar på motsatsen.

Kvinnans målsägandebiträde tror bevisningen kommer att hålla för en fällande dom.

– Jag har tagit del av utredningen och bevisläget är gott, det finns en noggrann redogörelse för händelseförloppet och teknisk bevisning, säger Viktor Banke.

– Hon har självklart mått väldigt dåligt, säger Viktor Banke.

Han förmedlar att hans klient uppmanar offer för sexuella övergrepp att anmäla.

– Hon vill förmedla vikten av att anmäla, även när det sker i miljöer där man sak känna sig trygg, säger målsägandebiträdet Viktor Banke till Aftonbladet.

Dela på Facebook

Annons