Familj

Den gravida kvinnan tror att hon ska få tvillingar, men ultraljudet visar någonting helt annat

av nuntium
19 maj, 2019
Annons

Det var i mars nu i år som Danielle och hennes partner Joseph fick glada nyheter. De var gravida och skulle få barn. Lyckan var total eftersom deras stora önskan äntligen skulle gå i uppfyllelse efter två långa och känslosamma år av försök att få barn.

Det dröjde inte länge innan det kom ett till besked som överraskade paret rejält. Paret skulle inte få ett barn, utan de skulle få två – det var nämligen tvillingar på väg.

Annons

Paret var glada över det beskedet. Men ingen av dom blev särskilt förvånade eftersom det finns tvillingar i bägges släkt. Bland annat så var Danielles bröder tvillingar.

Tiden gick och efter ett par veckor var det dags för Danielle att komma in till sjukhuset på ytterligare en rutinkontroll. Men denna gång så blev de blivande föräldrarna chockerade över vad ultraljudet skulle visa – ingen var beredd på det som gömde sig där inne i hennes mage.

”Vi var uppspelta och i chock på samma gång”, berättar Danielle.

Efter en närmare titt så visade det sig att paret inte skulle få tvillingar – utan paret väntade trillingar. Det här beskedet gjorde att tankarna började snurra hos paret.

Att uppfostra ett barn är en utmaning, tvillingar är en större utmaning men trillingar? En sak är säker och det är att det inte innebär mindre jobb.

”Hur skulle vi någonsin kunna uppfostra tre så dyrbara gåvor? Men efter några veckor kände vi oss äntligen trygga och redo att ta itu med denna fantastiska resa ödet välsignat oss med. Läkaren bad oss dock att hålla nyheten för oss själv, i väntan på att allt skulle gå bra. Vi följde läkarens order och vänta. Allt verkade gå bra”.

Danielles mage slutade aldrig växa. Den blev bara större och större, vilket kanske var förståeligt med tanke på att hon väntade trillingar. Men det här var någonting speciellt.

När Danielle åkte in till sjukhuset för en tremånaderskontroll och fick träffa läkaren för att genomgå ytterligare en rutinkontroll likt den hon genomgått tidigare så berättade läkaren någonting som fick paret ur balans.

Läkaren började med att säga: ”Jag hatar att säga det här…”

Sjukhuspersonalen var nu mer förvirrad än någonsin. Det som visade sig på ultraljudet hade man inte alls förväntat sig.

Paret skulle inte få trillingar, utan det fanns ytterligare en bebis i magen. Paret skulle få fyrlingar! Men det tar inte slut här…

Den förlossningsläkare som skulle vara med paret under förlossningen hette Keith Bean. Han hade aldrig under sin 27 åriga karriär varit med om att någon fött fyrlingar på naturlig väg.

Oddsen för att det ska inträffa är tydligen 1 på 700 000.

Paret fick barn

Alla blev flickor och heter: Zoey, Lyla, Arya och Maya. De föddes den 17 augusti 2017 och var inte mer än 28 veckor gamla.

En av tjejerna, Maya, behöver allt stöd hon kan få och vårdas därför på intensiven. De andra bebisarna mådde förhållandevis bra. Vi hoppas att Maya repar sig så hon kan växa till sig med sina andra systrar och de får leka med varandra snart.

Kolla på klippet här nedan för att se föräldrarna berätta hela historien själva:

DELA gärna vidare detta lilla mirakel på Facebook.

Glöm inte att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Dela på Facebook

Annons