Nyheter

Därför stoppas kronprinsessan Victoria av svenska domstolen

Annons
av nuntium
30 maj, 2018
Annons

Kronprinsessan Victoria är ofta synlig i allmänheten och varje vecka har hon en fullspäckad kalender med många olika uppdrag för vårt svenska kungahus.

Vi ser henne ofta i olika sammanhang i tv, tidningar och på nätet. Samtidigt som alla de andra medlemmarna av kungahuset jobbat för fullt med sina olika projekt. Vissa gånger arbetar de tillsammans och ibland arbetar Victoria ensam.

Annons

Prinsparet Carl Philip och Sofia, samt prinsessan Madeleine har börjat fått stor uppmärksamhet efter de börjat med sina Instagram-konton, där folket kan följa dem genom deras egna bilder.

Men för Victoria finns det ingen framgång på Instagram just nu.

Expressen skriver att meddelandet kommer från svensk domstol. ”Nej, de kommer inte att ha någon egen närvaro på Instagram enligt de planer som vi har nu. Det finns skäl till det.”

Margareta Thorngren, domstolens informationschef,förklarar också att kungahuset är väldigt glada över att det finns intresse för vår svenska kungafamilj. Hon syftar bland annat på prinsessan Madeleine, Carl Philip och Sofia rätt nyligen startat sina egna Instagram-konton som har fått stor spridning.

Prinsessan hade redan ett konto på Instagram sedan tidigare med cirka 80 bilder, som har publicerats den 12 maj i år. Nu har de fått 119 000 följare på bara två veckor.

Samtidigt som prinsessan Madeleine också har fått över 100 000 följare på väldigt kort tid.

Båda syskonen har nu Instagram. Och det har blivit mycket prat om varför inte Prins Daniel och kronprinsessan Victoria eller Kungen och Drottningen har egna konton med egna bilder.

Varför har inte Victoria någon Instagram?

Svenska domstolen säger nej. ”Domstolen har redan en omfattande närvaro på sociala medier inklusive Facebook och Instagram. Där berättar vi om statschefens arbete och även om den framtida statschefen. Det är en strategi vi fortsätter med, säger Margareta Thorgren.

Se klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook