Kändisar

Därför lämnade Tilde de Paula Nyhetsmorgon

Annons
av nuntium
28 januari, 2019
Annons

Programledaren Tilde de Paula förstod att arbetssituationen var ohållbar när hon började uppleva stress, sömnsvårigheter och ljudkänslighet.

Hon berättar i en intervju med Expressen att mycket släppte när idén till ”Efter fem” kom fram.

Annons

– Jag gick igång direkt. Det kändes i hela kroppen att jag ville det, säger hon till Expressen.

Under våren förra året när Tilde de Paula var programledare för ”Let´s Dance” hade hon tillsammans med maken Thomas de Paula Eby kommit överens om att hon skulle börja arbeta mindre.

Foto: Jerker Ivarsson

Hon berättar till Expressen att beslutet berodde på att hon kände sig utarbetad och såg varningstecken.

– Jag tog bort uppdrag, jobbade mindre och lade mer tid på mig själv och efter ett tag började sömnen funka bättre igen, säger hon till tidningen.

Tilde säger att hon trodde att allt skulle bli bättre efter att hon hade slutat på ”Nyhetsmorgon” på vardagarna och endast körde ”Nyhetsmorgon söndag”, men det slutade med att hon blev tröttare.

– Jo, jag gjorde ju ”Nyhetsmorgon söndag” och det är ett vanligt heltidsjobb, men det var mycket lugnare än att sända ”Nyhetsmorgon” tre vardagar i veckan. I vanliga fall går jag in i hösten med en hel sommar av ”Hela Sverige bakar” i kroppen, men jag gjorde ju inte bakningen i somras. Redan i våras när vi satt och pratade om hur jag skulle jobba i höstas och framöver kom idén med ”Efter fem” fram och jag gick igång direkt. Det kändes i hela kroppen att jag ville det, säger hon till tidninge.

Kommer få avlastning i höst

När ”Let´s Dance” börjar i höst kommer Tilde de Paula få avlastning i några av ”Efter fem”-programmen.

– Å andra sidan ville jag sända ”Efter fem” så mycket som det bara går, för det är en fördel att hela tiden vara med i nyhetsflödet, säger hon till tidningen.

 

Annons
Dela på Facebook