Nyheter

Chocken: TV4 kan släckas ner på fredag – 2,1 miljoner svenska hushåll drabbade.

av nuntium
28 oktober, 2020

Över 2 miljoner svenskar blir påverkade om inte partnerna kommer överens snarast.

Distributören Com Hem meddelade i veckan att TV4 kan släcka ner för över 2,1 miljoner svenska hushåll.

Annons

– Det är sorgligt att vi återigen inte kan komma överens med Telia, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem.

De båda leverantörerna Telia och Com Hem kommer alltså inte överens, vilket partnerna inte lyckats göra under en längre tid. Och nu kan det alltså drabba tv-tittarna.

Avtalet löper ut

Senast i julas hade distributörerna Telia och Com Hem hade svårt att komma överens om ett nytt kontrakt vilket släckte ned TV4-kanalerna för alla Com Hem-kunder.

Nu är avtalet på väg att löpa ut och ännu finns det ingen ny uppgörelse, meddelar Com hem.

”Det avtal som Com Hem slöt med Telias bolag TV4 Media efter förhandlingarna i december 2019 löper ut på fredag och tyvärr har vi ännu inte lyckats komma överens om en förlängning av avtalet. Om vi inte når en ny överenskommelse innebär det att Com Hems och Boxers tittare kan förlora TV4-kanalerna och C More från och med klockan 23:59 den 30 oktober”, skriver Com hem i ett pressmeddelande vid lunchtid på tisdagen.

Kan se program gratis

– Det är sorgligt att vi återigen inte kan komma överens med Telia, något som innan Telia tog över ägandeskapet av kanalerna aldrig hade hänt i vår och TV4s gemensamma historia. Com Hem och Boxer har alltid bidragit med betydelsefull räckvidd för de huvudsakligen reklamfinansierade TV4-kanalerna. Det är därför förvånande att Telia nu begär en kraftig prishöjning när vi så nyligen kom överens om ett avtal, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem, i ett pressmeddelande där företaget också meddelar att kunderna kommer att kompenseras med andra kanaler om TV4-nedsläckningen blir verklighet.

”Skulle Comhems kunder bli av med TV4 mitt under en pågående global pandemi kommer tittarna kunna se den linjära TV4-kanalen gratis på TV4 Play, precis som på en vanlig tv”, skriver Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4, till Expressen.

Annons
Dela på Facebook