Kärlek

Checklista: Så här vet du om du älskar två personer samtidigt!

av nuntium
26 oktober, 2017
Annons

Att vara kär är ju ganska enkelt. Men råkar du bli kär i två personer samtidigt är det komplicerat. För det är inte alls unikt att man har känslor för fler än en person. Det är kanske vanligare än du tror.

Förmodligen tycker du inte att det är moraliskt riktigt att träffa två personer samtidigt. Det är inte så många som klarar att hålla på med det någon längre tid. För tänk efter – du är ju otrogen mot båda!

Annons

Kanske känner du att du står vid ett vägskäl där du måste välja vilken riktning du ska ta. Oftast vet man inte vart vägarna leder. Om du känner igen dig i det här så finns det faktiskt några tecken på om det är äkta kärlek du känner för båda eller om det bara är tillfällig attraktion för någon av dem.

Här är din checklista:

1. Titta på deras kvaliteter

Gör en lista och skriv ner de båda personernas personlighetsdrag. Det kan vara saker som att de är snälla, kärleksfulla, trygga, lojala, empatiska, artiga – helt enkelt saker som du tycker är viktiga. Jämför de båda och tänk efter vilket som är mest värt i ett långvarigt förhållande.

2. Ta reda på vem du passar bäst ihop med

Ni kanske har liknande intressen och det är ju självklart en fördel. Fundera också över om ni har samma värderingar kring ämnen som ekonomi, familj och karriär. Kanske lutar det åt det ena eller andra hållet nu?

3. Skriv ner negativa saker

Dags att skriva en lista igen. Saknas ambitioner i livet? Försöker någon dominera dig? Är det någon som lätt brusar upp och blir arg? Har någon svårt att kompromissa? Ingen är ju perfekt och vissa saker kan du säkert leva med medan en del grejer är svårare att blunda för.

4. Förstå dina känslor för var och en av dem

Klargör vem du känner dig mest bekväm med. Känn efter vem som älskar dig mest, vem som verkligen bryr sig om dig och vem du har roligast tillsammans med.

5. Hur tar de sig genom livet?

Det kan vara bra att veta hur de reagerar i en akut situation, hur de hanterar motgångar, hur de behandlar sina medmänniskor och om de kan acceptera och ta ansvar för sina misstag. De flesta vill ju ha någon att luta sig emot när det blåser.

Förhoppningsvis har du nu kommit fram till vem du verkligen älskar och kan tänka dig att dela resten av ditt liv med. Då är det dags att göra ditt val så fort som möjligt. Det är mest rättvist mot alla inblandade.

Dela gärna med dig av artikeln ifall du känner någon som behöver hjälp på traven att finna äkta kärlek!

Dela på Facebook

Annons