LOL

Brottsling utgav sig för att vara polis med falska blåljus – klantade sig och stoppade en riktig polis

av nuntium
22 augusti, 2019

Det här är definitivt en kandidat för titeln världens klantigaste brottsling. Att utge sig för att vara polis är allvarligt nog, men att dessutom åka dit på att man råkar stoppa en riktig polis i tjänst måste vara riktigt pinsamt.

26-årige Matthew Erris från Florida, USA, är mannen bakom det klantiga misstaget. Under en åktur förra veckan där han utgav sig för att vara polis med falska blåljus så bestämde han sig för att ha lite roligt och stanna en annan bil.

Annons

Problemet var att personen han stoppade var en polis som jobbade under täckmantel och körde omkring i en civil bil, skriver sajten Law and Crime.

Det hela slutade med att Matthew fick spendera natten i häktet, efter att polisen ringt sin kollegor som tagit in honom. Minst sagt pinsamt.

Källa: Facebook

Erkände direkt

Matthew erkände omgående att han hade installerat falska blåljus på sin bil. Anledningen var tydligen att han lättare kom fram i rusningstrafiken med blåljusen på. Polisen hittade även en verklighetstrogen soft air gun pistol under genomsökningen av hans bil.

Efter natten i häktet så släpptes Matthew mot borgen, men står fortfarande misstänkt för att ha utgett sig för att vara en polis.

Den här typen av brott ses allvarligt på i delstaten Florida och hans knep för att komma fram snabbare i trafiken kan stå honom dyrt. Vid en fällande dom så riskerar han upp till fem års fängelse.

Maximal otur för Matthew som bevisligen var riktigt trött på att sitta i bilköer. Frågan är om det verkligen var värt att riskera fängelse för?

Annons
Dela på Facebook