Knep

Bra att veta: Hur man öppnar en konservburk utan öppnare

Annons
av nuntium
13 januari, 2020
Annons

Man vet aldrig när man behöver öppna en burk utan öppnare

Visst, det händer inte dagligen att man måste överleva ute i vildmarken. Nej, sådant händer nästan inte. Men kanske du är ute på camping eller så är butikerna stängda och det enda som finns hemma i skåpet är konservburkar och din öppnare gick precis sönder.

Man vet aldrig! Och om det händer så har vi ett knep för hur man öppnar en burk utan öppnare.

Annons

Det är precis som knepet med att öppna en flaska utan korkskruv: hur sannolikt är det att du behöver göra det? Men om du behöver, då är det bra att veta hur.

Att öppna en vinflaska är väl knappast livsnödvändigt, även om det känns så vissa kvällar, men kanske händer det att du någon gång överlever för att du kan öppna en burk. I alla slipper du gå hungrig.

Hur gör man?

Tursamt nog har den ryske YouTubern ” The Crazy Russian Hacker” (Tips från den galne ryssen) gjort en väldigt lärorik video där han klart och tydligt förklarar hur man öppnar en konservburk utan öppnare.

Och hur man gör? Man behöver en grov men plan yta som en betongplatta eller en gatsten. Håll burken upp och ner och gnid den snabbt över ytan. Vänd sedan på den och tryck på burken längs båda sidor. Om du gjort rätt kommer locket flyga av. Om inte, gnid den lite till. Du vet aldrig när det här knepet hjälper dig att överleva.

Ta en titt på videon här nedanför:

Efter det här smarta tipset kan du se ett annat fiffigt sätt att öppna en burk. På den här videon visas hur man öppnar en burk med bara en sked.

Annons
Dela på Facebook