Berättelser

Den lilla pojken var nära att svälta ihjäl – 1 år senare känner vi knappt igen honom

av nuntium
17 mars, 2018
Annons

Det här är en gripande historia om en liten pojke som höll på att svälta ihjäl, men han hade tur att få hjälp i sista sekund. Det slutade väl för den här lilla pojken men det är många som inte överlever svälten som råder på vissa ställen i världen.

Att människor fortfarande svälter när det är 2018 är fruktansvärt. När jag tänker på det blir jag lite irriterad över hur jag, tillsammans med många andra människor går runt och klagar på våra vardagliga problem.

Annons

Vi svenskar är till exempel experter på att klaga på vädret, eller att vi har några andra bekymmer. Men sedan när man sätter det i perspektiv och tänker hur bra vi har det och vad vi egentligen gnäller på blir jag upprörd.

De flesta av oss har kläder att ha på sig, tak över huvudet, rent vatten och vi får äta oss mätta varje dag. Det här får inte alla människor göra. Det låter kanske konstigt men det är sanningen.

För ett år sedan bodde Hope på Nigerias gator. Han hade blivit utslängd från sin by eftersom han anklagades för att vara en ”häxa”.

Den här bilden av danska Anja Ringgren Lovén som gav vatten till Hope delades över hela världen.

Hope togs till den afrikanska utbildnings- och utvecklingsstiftelsen för barns hjälp, som Lovén grundat tillsammans med sin man David.

”Den 30 januari 2016 gick jag på räddningsuppdrag med David. Nsidibe Oron och vårt nigeriska lag”, skrev Lovén på Facebook.

”Ett räddningsuppdrag som gick viralt, och idag är det ett år sedan världen fick känna en liten pojke som heter Hope.”

Lovén gav upp allt hon hade i Danmark för att skapa grunden för Nigerias så kallade ”häxkarn”.

Hon sa att hon först såg problemen som uppstod av vidskepelse på landsbygden i Nigeria när hon reste dit ensam för tre år sedan och träffade barn ”som hade blivit torterade och slagna nästan till döden för att de anklagades för att vara häxor och därför blev lämnade på gatan”.

Ett år senare visades Hope upp på bild igen, efter att ha fått hjälp och det går knappt att känna igen honom. Se honom i klippet här nedan.

Se klippet här:

Dela gärna denna artikel vidare med dina vänner för att uppmärksamma problemen som finns nere i Afrika.

Dela på Facebook

Annons