Intressant

9 helt vanliga saker med hemliga funktioner – som du inte hade en aning om

av nuntium
6 januari, 2018
Annons

Ibland så funderar man på ifall saker och ting bara sker av en slump. Men det finns nästan en mening med ALLT. Vi är nästan helt bombsäkra på att du har stött på alla dessa saker i din vardag men vi tror knappast att du har vetat om dessa saker.

1. Benen på tangentbordet

Du vet benen på tangentbordet till datorn? Från början var dessa tänkt för att lyfta upp tangentbordet så att användaren enklare skulle se vilka tangenter som han skulle trycka på. Men nu menar flera människor att det är till för att det ska vara bekvämare för händerna. Men vem vet, det är ju olika för alla.

Annons

2. De små strecken på F och J

Dessa finns där av en anledning. Om du tappar bort dig kan du enkelt röra fingrarna tills du känner dessa, på så vis kan du veta var tangenterna är utan att titta ner hela tiden.

3. Ränderna i tandkrämen

Det här har jag alltid funderat på och nu har vi även ett svar på det. Ränderna sitter där av en betydelse. Det är nämligen så att fabrikerna använder dessa ränder som någon form av streckkod. Maskinerna läser av dessa ränder för att veta om en tub är full och behöver kapas för att förpackas.

4. Lilla hålet som finns på hänglås

Nästa gång du har ett hänglås, så kolla på det lilla hålet. Det hålet som finns där är till för att vatten ska kunna rinna ut om hänglåset användes utomhus. Detta hålet kan även användas ifall man behöver smörja låset. Smart va?

5. Hålet i pastasleven

Detta hålet sitter där av en slump. Om du har t ex spagetti så fyll hålet: Woiila, du har pasta till en person. Det är alltså ett mått.

6. Kullen inuti flaskan

Förr i tiden så gjordes alla dessa flaskor för hand genom glasblåsning. Per automatik så blev det då en liten kulle inuti flaskan. Men sedan så kom man på hur briljant denna kulle var eftersom flaskan stod betydligt bättre när den fanns. Det är därför alla glasflaskor är designade på det sättet.

7. Insidan på kapsylen

Du vet den lilla plastbiten som man alltid försöker pilla bort inuti kapsylen? Denna finns för att hålla luft och bakterier borta från innehållet i flaskan. På så sätt hålls drycken fräsch.

8. Nackstödet

Det här låter kanske för bra för att vara sant, men det kan nog ligga något i det. Nackstödet i bilen är först och främst till för att ge stöd för huvudet. Men det finns en dold funktion till – som varken du eller jag tänkt på. Om du av någon anledning blir inlåst i bilen: Ta bort nackstödet och slå hål i fönstret med de vassa delarna.

9. De utfällbara pinnarna på laddaren

Dessa har jag alltid funderat över. Svaret på denna fråga är att dessa ska användas när du packar ihop laddaren.

Dela på Facebook

Annons