Läskigt

8 japanska skräckhistorier som kommer ge dig mardrömmar inatt

Annons
av nuntium
29 oktober, 2019
Annons

Om du är lättskrämd eller precis ska gå och lägga dig så bör du nog sluta läsa nu. Sajten Buzzfeed har samlat in skräckhistorier och ”urban legends” från japan som garanterat ger läsarna kalla kårar. Vi har tagit våra favoriter och delar med oss av listan. Här är 8 japanska ”urban legends” som kommer ge dig mardrömmar inatt!

1. Tomino’s Hell

Källa: Creepypasta

Det här är en dikt som i sig är lite obehaglig. Men värre är det om du råkar läsa den högt, för då kommer enligt legenden fruktansvärda saker att hända dig. Det ska vara okej att läsa den tyst i huvudet, men vågar du chansa?

Annons

2. Kashima

Källa: Youtube

Kashima är en varelse som bor på toaletterna i skolan. Om du har oturen att träffa henne så kommer hon att ställa olika frågor. Svarar du fel på en fråga så kommer hon dela dig på mitten. Lyckas du istället svara rätt så kommer Kashima ändå att återvända exakt en månad efter att du sett henne. Obehagligt!

3. Makura-Gaeshi

Källa: Youtube

Det här elaka barnspöket ställer till med bus på natten. Om du vaknar med dina fötter på kudden istället för ditt huvud så har Makura-Gaeshi varit framme igen. Superläskigt.

4. The Girl From the Gap

Källa: Lionsgate Films

Den här tjejen gömmer sig i sprickor och mörka luckor i ditt hem. Du får hoppas att du inte hittar henne, för hon vill nämligen leka kurragömma med dig och tar dig till helvetet eller en annan dimension.

5. The Red Room

Det här är det värsta datorviruset du kan tänka dig. Enligt legenden så kommer en pop-up-ruta dyka upp när du surfar med en röst som frågar: ”Do You Like the Red Room?”. Då är det kört, fört oavsett vad du svarar så kommer du snart hittas död.

6. Teke Teke

Teke Teke var en japansk kvinna som blev delad på mitten av ett tunnelbanetåg. Efter den hemska olyckan så jagar nu kvinnan folk med sin överkropp och använder armarna som ben för att ta sig fram. Du får hoppas att hon inte hittar dig, för då kommer hon dela dig på mitten också. Usch!

7. Hanako-san

Japanerna verkar gilla toalettspöken, för här är ett till. Hanako-san gömmar sig på skolans toaletter. Om du knackar på den tredje badrumsdörren på skolans toalett och frågor om hon är där så kommer du se hennes blodiga hand sticka fram under dörren. Vi håller oss borta från skoltoaletter i framtiden tack!

8. Onibaba

Källa: Toho Films

Enligt legenden så tar det här hemska monstret formen av en gammal dam för att lura sina byten. När Onibaba sen fångar dig så kommer spöket att tillaga dig och äta upp dig…

Annons
Dela på Facebook