Otroligt

18-åringen gör en gynekologisk undersökning — då gör läkaren en underlig upptäckt

av nuntium
26 mars, 2018
Annons

Kaylee Moats är en på miljonen: bokstavligen talat.

När hon fyllde 18 år gick Kaylee till en gynekolog för undersökning eftersom hon aldrig hade haft sin mens än.

Annons

Under hennes undersökning upptäckte en bedrövad läkare att hon inte hade någon livmoder, livmoderhals, vagina samt vaginal öppning.

Diagnosen som Kaylee föddes med är känt som ”Mayer- Rokitansky-Kuster-Hauser-syndromet”. Men Kaylee vill inte att det ska definiera henne och vem hon är.

Förståeligt nog var beskedet fullständigt hjärtskärande för henne, och mestadels på grund av att hon fick höra att hon inte kunde få några barn.

Nu försöker Kaylee att samla in pengar för operation som helt skulle kunna förändra hela hennes liv.

Operationen, som skulle skapa en vaginal öppning som gör att Kaylee kan ha ett intimt förhållande med sin partner, har en framgångsgrad på 96 procent – men det är också oerhört dyrt och kostar omkring 15 000 dollar vilket är motsvarande 120 000 kronor.

Med hjälp av en GoFundMe-sida för att samla in medel som krävs, hoppas Kaylee ha operationen inom en snar framtid så att hon kan förlora sin oskuld till sin pojkvän Robbie – som säger att han inte är intresserad av sex.

Kaylee berättade om hennes relation:

”Jag träffade Robbie i mitt sista år på college när jag arbetade i receptionen. Han tyckte att jag var söt så han kom upp till mig och vi började prata.

Det tog ungefär en månad för mig att berätta för honom att jag har MRKH. Han var förvirrad först men stödjande och sa att det inte förändrar hur han ser mig.

Han fokuserar inte riktigt på den sexuella sidan av vårt förhållande eftersom vi inte kan göra någonting eftersom jag inte har en vaginal öppning.

Men jag ser fram emot att ha ett sexuellt förhållande. Jag är inte säker om jag vill vänta tills äktenskap men jag tror att ha det alternativet är det mycket mer tröstande.

Jag är lite nervös för att ha sex för första gången efter operationen, för jag är inte säker på om något kommer att gå fel där nere eller om det kommer att skada något.”

Intressant nog, även om Kaylee aldrig har haft en menstruation – så beter sig hennes kropp fortfarande på samma sätt som någon annan kvinnas, men i stället för blödning får hon kramper och blodet löses upp i hennes äggstockar.

Kaylee fortsätter med att säga:

”Det var svårt att vara runt folk i gymnasiet och college när tjejerna skulle ta upp sina mensperioder eller prata om sina graviditeter och barn.

Jag skulle alltid undra var man ens sätter in tampongen  om jag skulle få min menstruation eftersom jag inte kunde se var jag kunde sätta in den där nere.

Under en längre tid visste de inte att jag hade den här syndromet, så om någon frågade om jag hade en tampong sa jag bara säga nej eller höll tyst.”

Hur som helst så backar inte Kaylee

Inte bara är hon på väg att ha sin operation och börjar en resa med sexuella experiment, men hon planerar också att starta en familj.

Kaylees yngre syster och många vänner har alla erbjudit sig att bli en surrogat- mamma för Arizona-kvinnan – och hon har sagt att om saker inte går som planerat kommer hon också att fundera på adoption.

Se klippet nedan på Kaylee och hennes väg till operation:

Kampanjen gick bra och hon lyckades samla in över 22000 dollar, vilket innebär att operationen nu kan bli av.

Dela på Facebook

Annons