Hemskt

Unga syskonen skulle köpa godis för pantpengar – blev rånade och misshandlade: ”Vi är helt chockade”

Annons
av nuntium
31 augusti, 2020
Annons

Två små pojkar på sju och tolv år, och deras tioåriga syster skulle köpa godis på lokala mataffären när de blev misshandlade och bestulna.

Barnens föräldrar hade gjort en deal, om de gick med panten till den närliggande mataffären skulle de få köpa godis för pengarna. I vanliga fall gick inte barnen iväg själva, men föräldrarna bestämde sig för att göra ett undantag den här gången, berättar de för Aftonbladet.

Annons

Allt gick bra till en början, men sedan hände det otänkbara. Pappa Kenneth berättar:

– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem.

 Kom hem med blåmärken

Syskonen återvände till hemmet blåslagna och med en bula i tolvåringens panna efter att ha blivit knäad. Hela familjen var i chock.

– Flickan blev väldigt rädd och hade börjat grina. Henne gjorde de inte så mycket mot, knuffade lite bara, men hon hade sett pojkarna få smällar i huvudet och bli sparkade, säger mamma Eva.

Familjen kontaktade polisen och anmälde brottet, men framförallt var det barnens trauma som var i fokus.

– Vi fick sätta oss ner och prata länge under kvällen, så de inte får några mardrömmar eller så. Det här var fruktansvärt för dem. De kommer nog inte våga gå ner till affären mer även om vi följer med, säger Eva.

Hur utredningen kommer rubriceras är fortfarande oklart, på grund av den ovanliga situation med unga barn inblandade.

 

Annons
Dela på Facebook