Okategoriserade

Tittarna ifrågasätter matsvinnet i alla matlagningsprogram – TV4 svarar

Annons
av nuntium
30 september, 2019
Annons

Under tisdagskvällen visar TV4 premiären för den nya säsongen av Kockarnas kamp. Det är inte det enda matlagningsprogrammet som visas i TV4 – nu ifrågasätter tittarna matsvinnet…

Den här veckan är det premiär av det populära matlagningsprogrammet Kockarnas kamp på TV4. Thomas Sjögren, 28, var förra året den yngsta finalisten av matlagningsprogrammet hittills och nu står åtta andra personer redo att kliva in i ladan. TV4 har tidigare i år avslöjat att årets kamp bland kockarna kommer bestå av både veteraner och unga kockstjärnor. Pär Lernström, 39, som är programledare menar att säsongen kommer bli extra spännande just på grund av det här.

Annons

”Det här är kontrasternas säsong. Några har aldrig tävlat tidigare medan andra har varit förberedda på proffsnivå sedan dag ett. Trots det blir det osäker utgång i varje tävling vilket gör det olidligt spännande”, sa Pär i ett pressmeddelande.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av tosterup (@tosterup)

TV4 ger svar på tal om matsvinnet

TV4 har lagt upp ett klipp på Pär Lernström inför premiären av programmet, där tittarna uppmanas att komma ihåg att slå på tv:n. I kommentarsfältet till klippet är det flera personer som frågar om matsvinnet i programmet.

En nyfiken tittare skriver:
”Undrar över vad gör ni av kött och fisk som används i tävlingarna?”

Nu väljer TV4 att gå ut med svaret som tittarna har, men det verkar variera från program till program vad som händer med matsvinnet.

”Maten som används i våra matprogram slängs inte bort. Produktionen bakom ett program består av ett stort team och maten går till medarbetare och deltagare. Det händer dock tyvärr ibland att exempelvis deltagarna i Sveriges mästerkock misslyckas med maten och den kanske inte alls smakar så bra eller blir oätbar – som tur är inträffar det inte så ofta”.

TV4 avslöjar även att man ibland donerar den mat som blir över till välgörande ändamål.

”När vi hade casting för uttagningen av Hela Sverige bakar så skickade vi alla kakor till Stadsmissionen”, skriver de.

Annons
Dela på Facebook