Nyheter

Stina Wollters nya besked efter hårda ord från läkarna: ”Det gör förbannat ont”

Annons
av nuntium
7 november, 2018
Annons

Stina Wollter är konstnär och radio- och tv-profil som ofta hyllas av det svenska folket när hon lägger ner mycket tid åt kroppspositivism i sina sociala medier.

På sitt Instagramkonto har hon över 170 000 följare, där vi kan läsa hur Stina själv skriver om sina tankar kring alla kroppsnormer som finns och hur ”man ska se ut”.

Annons

Hon vill hjälpa till och motverka hat med sitt arbete och det förtjänar hon verkligen applåder för.

Den senare tiden har den som varit uppmärksam kunnat se hur Stinas fokus riktats mot sjukvården. Hon har skrivit om hur läkare och personal inom skolhälsan som använder fel ord kan leda till ångest och ätstörningar hos barn, enligt Stina.

Hon ville uppmärksamma detta så att det kan ändras, varpå att många föräldrar har hört av sig för att dela med sig av sina egna historier. Dessa har ho nedan delat med sig av, och hur viktigt det är att prata på rätt sätt med unga gällande kroppen och maten.

Däremot har hon stött på kritik för sitt arbete

– Jag tycker det känns fruktansvärt orättvist att bli en syndabock i detta, skriver Stina i ett uppmärksammat inlägg på Instagram där hon också ger beskedet att hon numer avstår debatten.

Enligt Stina Wollter så har hennes engagemang lett till att hon fått motta stor kritik från både skolsköterskor och läkare som menar att hennes inlägg i sociala medier gjort att ”föräldrar går ihop för att mobba skolsköterskor”.

”Hej kära följare. Hej alla hundratals som delat och läst berättelser och vittnesmål om möten med vården som skapat ångest och t o m ätstörningar hos barn och unga. Jag har inte ens hunnit fram till de senaste 200 och jag vet inte om jag orkar. Jag får mail från läkare och skolsköterskor som menar att jag är skyldig till att ”föräldrar går ihop för att mobba skolsköterskor”. Jag har använt min plattform för att visa andras ord och upplevelser eftersom det verkar finnas något som gått snett med katastrofala följder- och för att det kanske finns en möjlighet att rätta till det”.

”För framtida hälsa, för våra barn, för alla som redan ska förhålla sig till ett samhälle som hamnat i fartblindhet vad det gäller normer.”

”Jag har blivit kontaktad av några skolsköterskor som verkligen läst och bearbetat det jag delat och de vill vara med och skapa förbättring och förändring. Jag kommer skicka ett antal anonymiserade vittnesmål till den organisation som de tror kan fånga upp och bearbeta detta. Även en politiker har hört av sig. Jag kommer jobba med detta. Jag har mina första lediga dagar på länge och jag måste bara pusta lite först. Jag kliver undan här. Jag tycker det känns fruktansvärt orättvist att bli en syndabock i detta.”

”Ärligt. Det gör förbannat ont. Under tiden far barn illa. Vi ska titta åt det hållet!!!”

Här nedan kan du läsa inlägget i sin helhet:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Hej kära följare. Hej alla hundratals som delat och läst berättelser och vittnesmål om möten med vården som skapat ångest och t o m ätstörningar hos barn och unga. Jag har inte ens hunnit fram till de senaste 200 och jag vet inte om jag orkar. Jag får mail från läkare och skolsköterskor som menar att jag är skyldig till att ”föräldrar går ihop för att mobba skolsköterskor”. Jag har använt min plattform för att visa andras ord och upplevelser eftersom det verkar finnas något som gått snett med katastrofala följder- och för att det kanske finns en möjlighet att rätta till det. För framtida hälsa, för våra barn, för alla som redan ska förhålla sig till ett samhälle som hamnat i fartblindhet vad det gäller normer. @karinkajjan Jag har blivit kontaktad av några skolsköterskor som verkligen läst och bearbetat det jag delat och de vill vara med och skapa förbättring och förändring. Jag kommer skicka ett antal anonymiserade vittnesmål till den organisation som de tror kan fånga upp och bearbeta detta. Även en politiker har hört av sig. Jag kommer jobba med detta. Jag har mina första lediga dagar på länge och jag måste bara pusta lite först. 🤲🏽Jag kliver undan här. Jag tycker det känns fruktansvärt orättvist att bli en syndabock i detta. Ärligt. Det gör förbannat ont. Under tiden far barn illa. Vi ska titta åt det hållet!!! (Hos @karinkajjan och @notondietanymore finns mer samlat)

Ett inlägg delat av Stina Wollter (@stinawollter)

Annons
Dela på Facebook