Familj

Sonen blir kidnappad – 31 år senare kommer sanningen fram

Annons
av nuntium
16 september, 2019
Annons

Fick du också höra att man absolut inte fick följa med en främmande person, när du var liten? Det finns många skumma och elaka personer där ute i samhället och att få sitt barn kidnappat är nog något av det värsta som kan hända en förälder. Om man inte varit med om det är det nog svårt att föreställa sig känslan.

Lyneth Mann-Lewis i Toronto, Kanada har tyärr varit med om det hemska och vet exakt hur det känns att få sitt barn kidnappat. Hennes berättelse började för över 30 år sedan.

Annons

Vi backar bandet till 1900-talet, närmare bestämt 1987. Lyneth har precis separerat med sin ex-man Allan Mann Jr. Det finns ett domstolsbeslut på att pappan ska få träffa deras son men det är då det otänkbara händer. Lyneths lilla son försvinner, bara 21 månader gammal och hon är övertygad om att det är hennes ex-man som kidnappat honom, då de båda är spårlöst försvunna.

Missing Children Canada blir kontaktade av mamma Lyneth som även samarbetar med polisen. Tyvärr utan resultat. Det finns inga spår efter sonen Jermaine och hans far. Det finns misstankar om att de försvunnit till USA på olaglig väg, med hjälp av förfalskade dokument.

Abducted son reunited with mother after 31yrs thanks to diligent work of Missing Children Society of Canada, US Marshal…

Publicerat av Toronto Police Service Måndag 29 oktober 2018

Åren går

Mamman är såklart förtvivlad, men har nära kontakt med utredaren Ted Davis.

”Han lovade Lyneth och hennes familj att han skulle göra allt i sin makt för att se till att Jermaine kom hem igen”, har Amanda Pick, chefen för Missing Children Society i Canada, berättat.

Lyneth ger inte upp hoppet men åren går och blir till årtionden under tiden polisen och Missing People Canada fortsätter hålla sina ögon öppna. Inte förrän den amerikanska federala polisen involveras ger det något resultat.

Hållt sig undan i 31 år

Dayton Daily News rapporterar om att Jermain och pappan finns i delstaten Connecticut i USA efter inkomna tips. De har alltså hållt sig undan i 31 år.

”Mamma, du har mina ögon, du har mina ögon.”, sa sonen när de träffades igen.

”Jag kramade om honom för att känna att han var verklig”, har mamman Lyneth berättat under en presskonferens efter återföreningen.

Jermaines pappa hade alltså ljugit om att hans mamma var död och vuxit upp med den lögnen i 33 år.

”Efter 31 år av lidande är jag beviset för att man aldrig ska ge upp, utan vara tålmodig, vara stark och tro att allt är möjligt”, konstaterade Lyneth.

Det här är beviset för att det inte bara är främmande människor som man ska akta sig för. I Lyneth Mann-Lewis fall var det tvärt om, en av dem som stod dem allra närmast som var ”boven”.

Heja Lyneth som aldrig gav upp hoppet! Äntligen fick hon träffa sin son igen.

Annons
Dela på Facebook