DIY

Om du gör det här kommer du aldrig mer behöva se spindlar i köket, badrummet eller sovrummet igen

Annons
av nuntium
14 september, 2019
Annons

Jag vet att det finns många av oss som inte alls gillar eller rent utsagt är fruktansvärt rädd för spindlar och andra insekter. Det är inte ovanligt att man får se dessa småkryp om man bor i villa. Men nu kan du bli kvitt dom, genom dessa enkla men smarta husmorstips.

Du kanske redan har provat olika produkter som du har köpt från en butik, men tråkigt nog har dom inte fungerat lika bra som lovat. Någonting som man bör tänka på är att dessa ofta innehåller skadliga kemikalier.

Annons

FamilyLifeGoal har tipsat om några enkla men effektiva tips om hur du enklare blir av med spindlar och andra insekter. Spana in dom nedan, det kan vara värt att prova.

Ceder

Köp galgar som är gjorda av cederträ och häng upp kläderna på. Då slipper du spindlar och nattfjärilar bland kläderna – de hatar nämligen det.

Citron

Spindlar ogillar verkligen citron. Så köp en citron, skär den i mitten och gnugga sedan citronsaft på områden där du sett att spindlarna brukar hålla hus.

Vit vinäger

Om det är någon produkt som alla borde ha hemma så är det vit vinäger. Vinäger fungerar till mångt och mycket. Lukten från vinäger håller spindlar, myggor och myror borta. Blanda lite vinäger tillsammans med vatten i en blomspruta och spraya sedan lösningen runt huset och där ni brukar vistas på tomten. Lukten kommer att avta, men inte för myror, myggor och spindlar.

Pepparmyntsolja

Vi älskar pepparmynta lika mycket som spindlar hatar det. Ta åtta droppar av pepparmyntsolja (finns att köpa på apoteket) samt lite flytande diskmedel och blanda det sedan med vatten. Blir inte lukten på lösningen stark nog kan du droppa i fler droppar av oljan. Skaka om flaskan väl och spraya sedan i huset.

Kastanjer, valnötter och hästkastanjer

Det har visat sig att kastanjer, valnötter och hästkastanjer är något som skrämmer bort spindlarna. Doften från dessa innehåller en kemikalie som spindlar inte tål. Om du placerar en kopp eller liknande och ställer den på fönsterbrädan så vågar inte spindlarna komma närmre.

Håll rent!

Det kanske bästa knepet för att slippa spindlar eller andra insekter i hemmet är att städa regelbundet. Om du håller det rent och snyggt i hemmet så minskar risken att du drabbas. Och det bästa av allt, det här knepet funkar för väldigt många.

Dela gärna vidare dom här tipsen till dina vänner!

Annons
Dela på Facebook