Klipp

Skidlyften får frispel och kastar människor hejvilt – se det skrämmande klippet här

Annons
av nuntium
16 mars, 2018
Annons

Om du har tänkt åka skidor inom den närmaste tiden så kanske du inte ska titta på den här videon. Minst åtta människor skadades när en skidlyft fick frispel och började gå baklänges.

Nu sprider sig videoklipp över hela världen som visar hur människor flyger som vantar när skidlyften i Georgia börjar leva sitt egna liv och plötsligt gå baklänges.

Annons

Den skrämmande händelsen som skedde under fredagen i Gudauri, som ligger i bergskedjan i Greater Kaukasus i Gergien, fångades på film av flera andra skidåkare.

Det här är förmodligen varje skidåkares värsta mardröm. Om du har åkt i en sittlift någon gång vet du hur högt upp i luften man är och tänk själv om den skulle börja gå baklänges och du skulle bli avkastad.

Av någon anledning så gick stolsliften åt fel håll. Enligt uppgifter till en rysk tidning ska det skapats störningar av någon konstig anledning.

Som vi får se i videoklippet börjar skidlyften föra alla skidåkaran ner för berget istället för uppför som den borde. Inte nog med det så går den fort bakåt och vi ser hur skräckslagna människor flyger åt både höger och vänster.

Det går att se hur vissa skidåkare hoppar av liften högre upp i backen medan dom åker snabbt baklänges. Vissa blir avkastade längst ner i skidlyften när den vänder och går åt andra hållet.

En skidåkare ser man åker med hela vägen runt och nästan mosas av alla sittstolar som samlats på hög vid liften. Man hör hur åskådare skriker att liften ska stoppas.

Åtta personer togs till sjukhus med livshotande skador.

”Mirakulöst blev ingen dödad, så låt oss önska de här skidåkarna en full återhämtning, och alla är överens om att aldrig åka skidor igen.” Säger Drew Magary till Whasington Post.

Se det fruktansvärda klippet här nedan:


Dela detta med dina vänner som brukar åka skidor.

Annons
Dela på Facebook