Hemskt

Skandalen avslöjar: Getter plågas, förnedras och dödas för att bli tröjor.

av nuntium
7 maj, 2018

Getter förnedras och skriker av smärta medans de torteras för att bli kläder för stora varumärken. Nu har ”skräckfilmen” släppts och H&M och andra kedjor svarar på skandalen.

PETA People for the Ethical Treatment of Animals, har smygfilmat på gårdar i Sydafrika. Detta är gårdar som skickar ull till fabriker som tillverkar för stora varumärken.

I filmen kan man se hur getter lider, blir stympade och dödade obevekligt medans de skriker av smärta, allt för att återvinna den exklusiva ullen mohair som bland annat används i jackor.

Nu väljer några av världens största klädkedjor att stoppa mohairkläder i sortimentet som en protest.

Dessa klädmärken har lovat att sluta sälja produkter som är gjorda med mohairull och säger att de ska förbjuda mohairkläder gjorda på Angora getters ulliga päls efter att fotografierna släpptes av PETA, där det visades att djuren hanterades våldsamt på gårdarna i Sydamerika.

Några av de stora varumärkena som gör detta är US GAP, spanska Zara och svenska H&M.

Den senare förklarar att de har varit svårt att kontrollera var allt material kommer ifrån, som mohair eftersom de har över 4 700 butiker över hela världen.

”Därför har vi beslutat att helt förbjuda all mohair inom vårt sortiment till 2020. Det är vår högsta prioritet att djuren behandlas bra. Vi har haft en dialog med PETA i flera år och vi står bakom dem här. Vi ska nu titta på vilka andra alternativa material vi kan erbjuda våra kunder.” Säger en talesman för H&M till The Guardian.

Varnar för starka bilder. I videon hörs några av getterna som skriker innan de kastas över golvet av arbetarna.

Se klippet här:

Detta måste stoppas och det är snabbt. Tryck på dela-knappen för att sprida detta så fler uppmärksammar vad som faktiskt händer i omvärlden.

 

Annons
Dela på Facebook