Hälsa

Så blir du brun längre – smarta tipsen som maxar solbrännan

Annons
av nuntium
30 juli, 2020
Annons

Börjar semestern gå mot sitt slut men du vill behålla solbrännan? Pröva de här tipsen!

Den svenska sommaren må vara härlig men den är också oberäknelig. Vi kan aldrig vara säker på hur länge värmen stannar och därför är det viktigt att maximera de soltimmar vi får.

Annons

Hur gör vi då för att få solbrännan att hålla så länge som möjligt? Sajten Baam.se har listat några knep som hjälper oss att bli bruna längre.

Följ de här råden och stoltsera med en vacker brun kropp även när höstrusket är på ingång!

1. Återfukta mer

När man har semester och solen ligger på så brukar vi av ren rutin smörja in oss med fuktgivande krämer dagligen. Det är nästan ett måste i värmen.

Men faktum är att återfuktning är lika viktigt när den gråmulna vardagen kommer, så fortsätt fuktboosta även efter semestern!

2. Duscha kortare

Brukar du ta långa varma duschar? Även om det känns härligt så torkar det lätt ut din hud, vilket är negativt om du vill försöka behålla solbrännan. Kallare duschar är betydligt mindre uttorkande, men om du tycker det är obehagligt så går det fint att korta ner duschtiden lite.

3. Läs på innehållsförteckningen

Vet du vad dina produkter innehåller egentligen? Salicylsyra är ett ämne som återfinns i många krämer, som acneprodukter och djuprengörande masker. Den förnyar hudens lager och gör att brännan försvinner fortare, så det kan vara en bra idé att slänga ett extra öga på innehållsförteckningen på dina produkter.

4. Brun utan sol

Hur mycket du än anstränger dig så kommer solbrännan försvinna i takt med att vädret blir kallare. Då är brun utan sol din bästa vän, och de bästa varianterna ger väldigt bra resultat. Behåll din solbränna genom att använda gradvis brun utan sol produkter och övergå till ren brun utan sol när brännan är helt borta.

Annons
Dela på Facebook