Intressant

Robinson-deltagarnas svar efter TV4-tittarnas kritik: ”Hopplöst”

Annons
av nuntium
17 maj, 2019
Annons

TV4:s Robinson har fått stark kritik från tittarna. De anser att TV4 utsätter deltagarna för alldeles för tuffa utmaningar.

Deltagarna svarar nu själva på tittarnas kritik.

Annons

Årets säsong av Robinson är snart slut. Deltagarna har fått utstå både psykisk och fysiskt tuffa prövningar i flera veckor, med siktet på att vinna en halv miljon kronor.

De deltagare som har röstats ut från tävlingen har fått chansen att komma tillbaka igen, och har därför hamnat i utposten. För att lyckas ta sig tillbaka till tävlingen igen måste de utstå värre förutsättningar än tidigare.

Tittarna har riktat kritik

Deltagarna på utpostens matintag är nästan noll och de har fått leva hopkedjade samt i en bur.

Tittarna har vid flera tillfällen under säsongen riktat skarp kritik mot utmaningarna som deltagarna tvingats utstå.

Deltagarna från utposten berättar nu själva om deras tid på ön. Jannika Navjord, Peter Freuk, Mathias Kristoffersson och Robert Åhrman är de som befunnit sig vid utposten.

Fick tillgång till vatten

– Maten och tristessen är hopplös, säger Peter Freuk till Hänt.

Jannika Navjord håller med Peter och påpekar också att de hade ett läkarteam som tittade till dem, och att de ändå fick tillgång till vatten.

– Vatten har vi men det är precis uträknat efter vad kroppen behöver så inget extra som man kan tvätta sig med eller någonting, säger hon till tidningen.

Peter Freuk berättar att han var nära att ge upp när programledaren Anders Öfvergård frestade deltagarna med mat, och besvikelsen över att inte få ta del av maten efter så lång tid med svält var stor.

– Då hängde smockan i luften ska du veta, säger han skämtsamt till tidningen.

Deltagarna förstår att tv-tittarna har varit kritiska till de tuffa prövningar de fått utså men säger att de är vuxna människor som kunnat lämna ön om de . velat.

– Jag uppskattar att de bryr sig jättemycket, men vi kunde gå därifrån om vi ville, säger Jannika och fortsätter:

– Samtidigt tycker jag att det vi gör, gör vi under en kort begränsad tid och det får en att tänka på allvarligare saker som har hänt när det inte är ett spel utan på riktigt. Så jag känner att det vi gör väljer vi att göra själva, vi kan gå därifrån. Så är det inte för andra i den situationen. Folk svälter på riktigt och det är värre.

 

Annons
Dela på Facebook