Historier

Polisen stannar en blå Volvo med 5 gamla tanter efter en vansinnesfärd – anledningen är guld!

Annons
av nuntium
11 augusti, 2017
Annons

Den här berättelsen som handlar om fem gamla tanter har figurerat på nätet ett tag i olika versioner men den är riktigt rolig så den är värd att delas igen. Jag själv älskar historier om gamla roliga tanter och jag hoppas att du tycker den är lika bra som jag tycker.

Trafikpolisen stod efter E20 utanför Eskilstuna och sköt med laser när en bil kom åkandes med en gammal tant bakom ratten. Bilen som var en blå Volvo hade knappt styrfart.

Annons

Hastighetsbegränsningar finns för att det ska vara så säkert som möjligt att vistas i trafiken. Men det folk inte tänker på är att det är minst lika farligt att köra på tok för långsamt som det är att köra för fort.

Polisen åker efter den blåa Volvon med blinkande blåljus och får snart stopp på tanten.

När han går upp bredvid bilen för att tala med tanten som kör bilen så ser han att hon har med sig fyra väninnor. När polismannen kollar in i bilen så sitter alla tanterna och kollar på polismannen med uppspärrade ögon och ser lagom chockade ut.

Chauffören ser lite lugnare ut men ser ändå förvånad ut och frågar:

– Konstapeln, av vilken anledning stannar ni mig? Jag körde väl inte för fort?

– Det stämmer, men du körde på tok för långt under hastighetsbegränsningen vilket också är en fara för dina medtrafikanter, svarar polismannen.

– Vad menar ni? Jag höll hastighetsbegränsningen till punkt och pricka. Det gick inte en kilometer snabbare eller långsammare än 20 kilometer i timmen!

Polisen blev aningen förvånad över vad tanten just hade svarat. Han förklarade sedan att hon körde på väg E20 och att hastighetsbegränsningen var 100 km/h och att E20 var vägnumret.

Tanten tackade för upplysningen och var redo för att åka iväg när polisen plötsligen avbröt henne.

-Vänta! Innan ni åker så måste jag bara kolla att alla i bilen är okej? Dina väninnor har inte sagt ett ljud sedan jag stannade er och ser fortfarande chockerade ut.

-Äsch, det är inget fel med dom, dom är okej! Vi svängde just av landsväg 179 så om ett par minuter är det som vanligt igen.

DELA denna historia vidare om du också gillar kruttanter!

Annons
Dela på Facebook