Nyheter

Polisen hade fartkontroll vid vägarbete – 29 körkort drogs in på 2 timmar

Annons
av nuntium
29 augusti, 2017
Annons

Under förra veckan så hade polisen en extra insats för att ta fast fortkörare. Under veckan som gick så gjordes drygt 1100 fartkontroller. Trafikplats Flödie på E6 där det pågår ett vägarbete var en av många platser som bevakades.

Under de två timmarna som polisen stod på plats rapporterades sammanlagt 43 hastighetsöverträdelser varav 29 blev av med körkortet rapporterar Lokaltidningen.

Annons

– Vi har haft en del klagomål om att många inte sänker hastigheten förbi byggarbetsplatsen, säger Lina Nordlund till Lokaltidningen.

Flera gånger har vi kunnat se hur vägarbetare gått ut i sociala medier och berättat om hur bilister inte visar hänsyn till dom människor som arbetar efter vägen. Det många inte tänker på är att de människor som arbetar efter vägen också har familjer som vill att dom ska komma hem i slutet av dagen.

Här är beviset för att många inte följer hastighetsbegränsningen vid vägarbeten.

Foto: Mattias Mattiasson | Bilden har inget med händelsen att göra.

Den aktuella vägsträckan på E6:an hade sänkt hastigheten till 50 kilometer i timmen. Men det var få förare som verkade bry sig. Alla som fick en hastighet uppmätt på 81 kilometer i timmen eller mer fick sina körkort omhändertagna. Den högsta hastigheten som polisen mätte upp under de två timmarna var 124 kilometer i timmen.

Utöver de hastighetsöverträdelser som rapporterades så visade det sig att fyra personer misstänktes för rattfylleri, en person för grovt rattfylleri och två personer för drograttfylleri. Sex personer saknade även körkort och rapporterades därför för olovlig körning.

DELA det här vidare – fler behöver tänka på att hålla hastigheten, allra helst vid skolor och vägarbeten!

Annons
Dela på Facebook