Otroligt

Pat var med om en hemsk olycka – se hur han ser ut idag efter 26 timmars operation. Otroligt!

Annons
av nuntium
10 mars, 2018
Annons

På vårkanten börjar motorcyklister komma ut på vägarna i full fart och olyckor händer ganska ofta där motorcyklister är inblandade. Det kan sluta illa vilket det tyvärr gjorde för David, som var med om en hemsk dödsolycka med sin motorcykel när han körde på New Yorks gator.

David fick väldigt omfattande skador och tyvärr överlevde han inte krocken. Han vart bara 26 år gammal, för ung för att dö han hade hela livet framför sig.

Annons

Några år tidigare hade David skrivit ett donationskort, vilket betyder att man donerar sina kroppsdelar och hud och ögon. I stort sett allt på kroppen som är friskt och går att föra vidare till en annan går att donera till någon annan behövande efter man själv avlidit.

Och på grund av denna donation förändrades livet för en annan människa.

Pat Hardison från Missisippi var med och kämpade mot en brand i en byggnad år 2001, där han tyvärr fick omfattande brännskador i ansiktet och fick hela hans utseende helt förstört. Hans skador i ansiktet var så omfattande, och hans utseende var inte alls som han önskade vilket gjorde att han önskade att han dött i branden då han såg sig i spegeln efteråt.

Men tack vare Davids donation kunde Pat få ett helt nytt liv.

Pat höll sig undan och ville inte gå ut och träffa folk och umgås med släkt och vänner på grund utav hur han såg ut. Därför fick han aldrig träffa hans egna barnbarn, eftersom dom var rädda för hur han såg ut i ansiktet.

Han var tidigare en väldigt glad och social man hade nu hållit sig isolerad i drygt 15 år.

Men efter alla dessa år kom samtalet han länge väntat på. Läkaren ringde Pat med goda nyheter om att de skulle utföra en ansiktstransplantation på Pat. Och ansiktet som han skulle få tillhörde David som hade avlidit i den hemska motorcykelolyckan.

Resultatet på Pat är helt otroligt, operationen tog sammanlagt 26 timmar och kostade 950.000 euro!

Se klippet nedan hur Pat ser ut idag:

Dela gärna deras berättelse med dina vänner.

Annons
Dela på Facebook