Hemskt

Pappan delar bilder på hustrun och deras bebis som körts ihjäl – i hopp om hårdare lagar

Annons
av nuntium
7 oktober, 2020
Annons

Den här familjens öde kan vi inte ens önska vår värsta fiende. Nu vill pappan få en förändring i lagstiftningen.

En av de vanligaste och onödigaste problemen i samhället är rattfylleri. Trots att vi ständigt för höra att alkohol och bilkörning inte hör ihop, så omkommer alldeles för många varje år på grund av rattfylla.

Annons

Så var även fallet i denna tragiska historia, där oskyldiga personer fick sätta livet till på grund av en annan individs idioti.

29-åriga Krystil Kincaid var gravid i åttonde månaden när hon under 2019 blev ihjälkörd av en alkoholpåverkad förare i Kalifornien, USA.

GoFundMe

Det var inte bara Krystils liv som togs av rattfylleristen, utan även fostret i hennes mage.

Den berusade föraren, som föranledde dödsolyckan på grund av utöver sin alkoholpåverkan, även körde för fort, överlevde ironiskt nog olyckan, medan Krystil och fostret i magen avled på sjukhuset nästa dag.

Efter Krystils död kunde inte maken Zach vara passiv. När hans sorgeprocess fått ta tid och gått över tog han till handling.

”Hur förklarar jag denna orättvisa för mina barn?”, skriver maken i sin vädjan till rättssystemet i Kalifornien i hopp om att ändra lagstiftningen kring rattfylleri.

”Mitt liv har varit fullt av motgångar men i dag var jag med om den värsta upplevelsen någonsin. Jag fick berätta för mina två söner och två döttrar att ett rattfyllo dödat deras mamma. Den smärta och den ilska jag känner i min själ går inte att mäta. Mitt hjärta är krossat”, skriver Zach och fortsätter:

”Högsta straffet för att ha dödat min fru och dotter är max 10 år. Delstaten Kalifornien tror inte att det fanns någon avsikt att döda, men jag vet att om man kör sådär hänsynslöst som han gjorde, då har man inga goda avsikter… min dotters ankomstdatum var 9 oktober. En 36 veckor fullt utvecklad baby anses inte vara en person i delstaten Kalifornien”, skriver Zach.

Förövaren fick visserligen straffet på 10 år, men i sammanhanget känns det ändå fjuttigt i jämförelse med de två liv han tog.

Zach vill med detta nå ut till så många som möjligt och få till en förändring i lagstiftningen och förhoppningsvis skärpa regler och lagar.

Vad tycker ni, borde lagarna kring rattfylleri skärpas till ordentligt?

Annons
Dela på Facebook