Hälsa

Om du springer 5 minuter varje dag, kommer någonting fantastiskt att hända med din kropp

Annons
av nuntium
30 mars, 2018
Annons

När vi kommer till motion så är det ingen hemlighet att springa är bra för dig. Men vet du vad som händer med din kropp när du springer? Vi pratar inte om att svettas och bli andfådd.

Att springa är väldigt skönt och vi har i oss det sedan barnsben. Enligt Paolo Roberto så är ”att säga att jag inte tycker om att springa är som att säga att jag inte tycker om att vara människa”.

Annons

Han skrev ett väldigt bra inlägg här i morse om just springa som träffade mig rakt in i hjärtat. Minns du när du var barn? Känslan som fanns när man fick springa. Hjärtat bultade och lyckohormonerna sprutade ut i kroppen och det var det roligaste som fanns.

Ta dig tiden att läsa Robertos inlägg här nedan, det är väldigt tänkvärt. Men för att se vad som händer om du springer i 5 minuter varje dag, måste du rulla ner lite till.

Precis som yoga och styrketräning så ger även löpning många hälsosamma fördelar. Det bästa av allt är att du inte ens behöver springa ett maraton för att märka av dessa fördelar.

En kort och lugn morgon eller lunchträning gör fortfarande gott för din kropp. Varje ansträngning kommer att vara betydande: allt läggs ihop i slutändan.

Om du undrar vad som verkligen händer i din kropp, så kolla in klippet här nedan. Förhoppningsvis kommer det att uppmuntra dig att lägga till fler löprundor i din träningsplan. Du och din kropp förtjänar det helt!

Se klippet här:

Dela gärna detta vidare med dina vänner, jag kan lova dig att de också garanterat vill veta!

Annons
Dela på Facebook