Nyheter

Nyhet: Systembolaget öppnar butik som säljer iskall öl – här kommer den ligga

Annons
av nuntium
21 oktober, 2020
Annons

Är du trött på Systembolagets pissljumma öl? Då är det här din lycko-dag.

Vårt kära Systembolag är bra på många sätt. Det finns ett stort utbud samlat på samma ställe och personalen är allt som oftast super hjälpsamma och trevliga.

Annons

Men om du gillar kall öl får du allt kyla den själv, fram tills nu.

Från och med den 4 november kommer man kunna köpa iskall öl på Systembolaget – om du bor i Göteborg.

Kall öl i hyllorna

Det är ölsajten Beernews som avslöjar att det kommer att öppna ett nytt Systembolag vid Nordstan i Göteborg – som bara fokuserar på öl.

Beernews har kontaktat Systembolaget som bekräftar att den nya butiken kommer att ha landets bästa utbud av ölsorter.

Dessutom kommer man kunna köpa kall öl där.

– Jag kan bekräfta att en liten del av lokalen kommer att hållas tempererad, men vi kommer att berätta mer på en pressträff 3 november, säger Emelie Westrup, kategorichef för öl på Systembolaget, till Beernews.

Det kommer då att handla om ett fåtal ölsorter som innehåller mycket humle och således mår bättre av att förvaras kallt.

Systembolagets ölstudio

Den nya butiken, som öppnar 4 november, har fått namnet ”Systembolagets ölstudio”, och många är väldigt förväntansfulla på det nya konceptet.

– Det är många som är nyfikna och det här har också ett stort fokus från vår sida. Det kommer att finnas ett sortiment vid öppning och sedan ska det utvecklas. Vi utesluter egentligen ingenting, säger Westrup till Beernews.

Fantastiska nyheter, kanske dags att packa ihop grejerna och flytta till Göteborg i höst? Glöm inte att tagga in alla dina öl-älskande vänner!

Annons
Dela på Facebook