DIY

Med detta skickliga knep skapade paret sitt drömhem på landet för bara 30 000 kronor

Annons
av nuntium
7 september, 2019
Annons

Många drömmer om ett liv nära naturen, långt från stadens stress och avgaser. Simon och Jasmine Dale gjorde slag i saken. Med naturens hjälp skapade de sitt drömhus på en otroligt låg budget.

Annons

I Pembrokeshire, Wales, bor många familjer som strävar efter ett hållbart liv, i harmoni med naturen. Det var hit Simon och Jasmine bestämde sig för att flytta och påbörja sitt byggprojekt. Och det hem de åstadkom för ynka 30 000 kronor är minst sagt imponerande!

Använde sig av naturen

Jasmine hade drömt om att bo i ett hus likt hobbitarnas i Sagan om Ringen-filmerna. Så med inspiration från sagornas och myternas värld satte bygget igång. Men i stället för att köpa byggmaterial i affären använde de sig i första hand av naturen och material såsom sten, lera, trä och halm.

Med hjälp av vänner och familj lyckades paret bygga färdigt huset på ungefär två månader. Det sagolika bygget uppmärksammades i programmet Grand Designs som visar ovanliga och utstuderade byggnadsprojekt.

Förutom själva huset byggde paret även en verkstad för tillverkning av möbler och ett växthus för odling av grönsaker och annat. Målet är att – i största möjliga utsträckning – leva i samklang med naturen.

– När dagen är slut kan jag se på det jag skapat och veta var varje träbit kommer från, säger Simon i Grand Designs.

Imponerade på hela Storbritannien

Simons och Jasmines deltagande i programmet Grand Designs skapade stor uppmärksamhet. Den brittiska publiken förbluffades över det otroliga bygge som paret åstadkommit.

Och paret förtjänar verkligen all beundran. Att utföra ett projekt som detta kräver såväl passion och kärlek som kunskap och uthållighet.

Här kan du höra paret själva berätta sin inspirerande historia:

Annons
Dela på Facebook