WOW

Mannen har sedan länge ägt en gammal filt – när antikrundan avslöjar hemligheten rörs han till tårar

Annons
av nuntium
18 maj, 2019
Annons

Jag tycker det är riktigt roligt att titta på Antikrundan som brukar sändas på SVT. Eftersom jag själv tycker det är kul att samla på prylar så har jag väldigt lätt att införskaffa massvis med prylar men sedan när jag ska göra mig av med vissa får jag otrolig separationsångest. Dels för att ”det kan vara bra att ha” och att prylarna kan bli värda någonting i framtiden.

Om jag ska vara ärlig så har jag nog ingenting av värde idag, men vem vet. Om 10-15 år kanske något av de alla prylarna man har samlat på sig under åren kan vara värt något.

Annons

TV-program som Antikrundan är väldigt intressant. Människorna som kommer dit med sina gamla prylar har ingen aning om vad deras prylar har för historia och vad det faktiska värdet är.

Man sitter på helspänn när programledaren berättar historian om prylen och väntar ivrigt på att få höra vad prylen är värd.

I det här videoklippet som är från The Antiques Roadshow, som är motsvarigheten till Antikrundan, här i Sverige, får vi träffa Ted. Han har med sig en gammal filt som han knappt vet någonting om, medan programledaren har en häpnadsväckande historia att berätta.

© Wikipedia

Filten som Ted har med sig är inte vilken filt som helst. Det visar sig att den en gång i tiden har tillhört amerikanen Kit Carson som var en berömd nybyggare och pälsjägare.

En gång i tiden fick Teds farfar filten av sin fosterpappa som Ted sedan fick ärva av sin farfar. Med andra ord så har filten funnits inom familjen i generationer.

Det visade sig att ingen i familjen har funderat särskilt mycket på filten och dess ursprung. Den har fått legat undangömd på vindar och i källare.

© Youtube

När värderingsmannen och programledaren Donald Ellis fick se filten så förstod han snabbt att Ted har en filt som är väldigt speciell.

Värderingsmannen ställer frågan till Ted om han har en aning om var filten kommer ifrån men får som svar ”Jag vet inte”.

Filten visar sig att vara en av de första exemplaren som tillverkats och den brukar kallas för ”hövdingens filt”.

Men till det vi nu alla undrar över: Vad är filten värd? Titta själv på videon där värderingsmannen avslöjar värdet på filten som får Ted att brista ut i gråt.

Tårarna som sakta rinner ned för hans kind efter avslöjandet säger väl allt?

Efter att ha kollat på det här klippet så vill jag inte göra mig av med någon av alla de gamla prylar som jag har. Tänk om man gör det och det visar sig att man har gjort sig av med någonting som har en häftig historia bakom sig och är värd massa pengar?

Om du också fascineras av den här historian och Teds reaktion när programledaren avslöjar hemligheten får du gärna dela det vidare.

Annons
Dela på Facebook