Intressant

Mannen har levt fastbunden i hela 67 år – anledningen är chockerande

Annons
av nuntium
12 juni, 2019
Annons

Att man kan drabbas av diverse sjukdomar är rätt vanligt, men vissa sjukdomar är konstigare än andra.

Vissa sjukdomar är mer svårbehandlade än andra och chansen att bli helt frisk är liten.

Annons

Under 1900-talet var det många som drabbades av lungsjukdomar och det var då man uppfann maskinen som kallades för ”Iron Lung”. Maskinen hjälpte personer som hade svårt att andas eller inte kunde andas, på grund av deras sjukdom.

Polio var en av anledningarna att man behövde ligga i maskinen, och det dröjde inte länge fören man hittade ett botemedel mot Polio. Därefter behövde man inte använda maskinen så mycket som tidigare.

Det finns en man i Texas, USA, som har legat i maskinen över 60 år. 70-åriga Paul Alexander har legat i maskinen sedan han var 5 år gammal, sen år 1952.

Paul Alexander har varit beroende av maskinen i alla dessa år och hade han inte haft maskinen hade han troligen inte levt idag. Maskinen är både sliten och väldigt gammal, vilket gör att den inte kan repareras.

Paul fick med hjälp av internet, kontakt med en mekaniker som skulle kunna reparera maskinen genom att byta ut den. Det kan låta och se ut som att Paul har levt ett besvärligt liv, men han ser väldigt positivt på livet. Han är en utbildad advokat och har snart skrivit sin första bok.

Se klippet nedan om Paul Alexander:

Annons
Dela på Facebook