Oj

Mamman skäller ut bageriet – missförstod latin för snusk

Annons
av nuntium
30 maj, 2018
Annons

Mamma Clara Koscinski från South Carolina, USA, var överlycklig över hennes sons Jacob examensdag. För att fira detta skulle mamman beställa en tårta från nätet, någonting som gick väldigt fel.

Jacob Koscinski skulle ta examen som en av de främsta studenterna i klassen. Mamman beställde då en tårta för att fira de speciella ögonblicket.

Annons

Mataffären tog sig då friheten att ändra designen på tårtan efter dom missförstått ett av orden som snuskigt. Mamman beställde mataffären Publix webbtjänst som skulle specialdesigna tårtan, som då blev censurerad, skriver Brittiska Mirror.

”Summa cum laude”, som är en latinsk fras som översätts till ” med högsta ära”. De används för att prisa studenter som utmärkt sig väldigt bra under utbildningen och delas ut till studenter i USA med högsta betyg.

Och så var just fallet för Jacob, och därför ville hans mamma dekorera tårtan med den utmärkelsen i glasyr. Men det gick allvarligt snett. Tårtsajten ville inte ta emot beställningen då dom misstog ”cum” för ett engelskt slangord för sperma.

När Clara Koscinski skrev in det ordet i webbläsaren blev det genast censurerat och därför valde hon att förklara sig i fältet för särskilda instruktioner.

Deras system misstar ordet ”cum för någonting opassande istället för latin”, förklarade hon tydligt och skickade iväg beställningen som var värd runt 500kr.

Men istället fick mamman betala för en tårta värd 500kronor med ett budskap som inte alls stämde överens med verkligheten.

”Så ytterst löjligt”

”Grattis Jacob! Summa – Laude” gick det att läsa på tårtan. Och nu reagerar mamman i ett mycket uppmärksammat inlägg på Facebook.

”Så ytterst löjligt. Skäms på er Publix som gör en oskyldig latinsk fras till ett totalt förödmjukande, då jag behövde förklara detta skämt till tårta för min son och andra (inklusive min 70 år gamla mamma)”, skriver hon på Facebook.

Se klippet nedan:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här ovan, eller under, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook