Klockrent

Lena kontaktas av fräck bedragare – men hennes klockrena svar får bluffmakaren att koka av ilska

Annons
av nuntium
27 augusti, 2020
Annons

Bedragaren trodde att han fått Lena på kroken, men hennes svar grundlurar bluffmakaren totalt.

De flesta har någon gång råkat ut för en bedragare som försökt lura oss på pengar. Förut var det ofta telefonsamtal, sen kom bluffmejlen och nu är det vanligt med sms.

Annons

I det här fallet handlade det om Lena, som fick ett misstänksamt sms. Meddelandets dåliga svenska och innehåll som var för bra för att vara sant luktade bedrägeriförsök lång väg. Då bestämde sig Lena för att skoja till det lite.

Lena får ett sms från en avsändare som heter ”Grattis”, vilket så klart får varningsklockarna att klämta. I meddelandet står det att hon vunnit 7 000 000 dollar och blir ombedd att uppge sina bankuppgifter.

Lenas kontring

Till en början verkan bedrägeriet fungera när Lena både förser bluffmakaren med sina bankuppgifter och hjälper dem logga in via bank-ID.

Än så länge så verkar allt gå bedragarens väg, men allt tar snart en ny vändning.

Läs resten av konversationen:

Bedragarna blev alltså skickade till ett tomt och inaktivt konto, vilket de inte uppskattade alls. Vi kan bara ana hur besvikna de blev!

Lena avslutar med att be bluffmakarna att sluta upp med sina idiotiska försök. Huruvida bedragarna kommer låda Lenas uppmaning låter vi vara osagt, men visst var det ett finurligt svar?

Glöm inte att kommentera och dela Lenas klockrena comeback!

Annons
Dela på Facebook