Intressant

Lägg benen upp mot väggen varje dag – då kommer någonting fantastiskt att hända i kroppen

Annons
av nuntium
10 april, 2019
Annons

Visste du att det finns enkla övningar som du kan göra hemma för att fantastiska saker ska hända i kroppen?

Yoga är någonting som är väldigt nyttigt för kroppen. Positionen som du kommer få lära dig nu kallas Viparita karani och den sägs kunna ”bota” en rad åkommor. Det bästa av allt? Du behöver bara en vägg!

Annons

”Viparita karani” är en övning där du lägger upp benen mot väggen. Den brukar beskrivas som den mest återhämtade positionen av alla och är därför perfekt att köra innan du ska gå och lägga dig.

När du provar denna övning så kommer du själv känna att det är en underbart skön position som du mer än gärna stannar en längre stund i.

När du gör denna övning så börja långsamt. Fem till tio minuter åt gången är lagom tills att din kropp har blivit van med den här positionen.

5 saker som händer i kroppen om du lägger benen upp mot väggen varje dag

Det finns flera fantastiska saker som händer i kroppen om du gör detta varje dag.

1. Förbättrar matsmältningen

Enligt YogaJournal så ska rörelsen kunna hjälpa buken med att massera tarmen som i sin tur förbättrar matsmältningen och bekämpar förstoppning. Till följd av bättre och snabbare matsmältning så kan din aptit öka.

2. Främjar blodflödet

Blodflödet ökar i den övre delen av kroppen av denna övning vilket gör att en ström av syre kommer, enligt Yogabe. I sin tur kan detta bidra till att minska svullnaden i nedre delen av kroppen.

Har du förhöjt blodtryck får du gärna lägga en liten filt eller kudde under huvudet.

3. Ger smärtlindring

Du kan se din bål som en påse för dina organ. Om du arbetar med musklerna i bäckenet så stärker det hela kroppen, vilket kan lätta mensvärk och sumptom på klimakteriet.

Det finns studier som visar på att bäckenbottenövningar kan minska förekomsten av bäcken- och ryggsmärta i slutet av en graviditet.

Denna övning ska även kunna lindra värk och trötthet i ben och fötter.

4. Minskar ångest och stress

När du ligger på rygg och har benen högt upp så kan det hjälpa dig att släppa taget lite vilket gör att sinnet får ro. Detta i kombination med djup andning hjälper denna övning dig med återhämtning och lugna nervsystemet.

Det bästa av allt? Det är att du kan ligga där och låta ditt sinne glida iväg!

5. Sträcker höfter, ben och rygg

Denna övning stretchar benmuskler, vader och baksida lår. Om du gör denna övning varje dag så kommer du med tiden få en mer flexibel och elastisk kropp, som i sin tur lindrar spänningar och smärta i dessa områden.

Enligt en studie vid Karolinska institutet i Stockholm så är regelbunden träning, och då framförallt yoga den bästa medicinen mot ryggvärk.

Se i klippet här nedan hur du gör övningen:

Denna enkla övning är perfekt at prova om du lider av värk eller bara känner att du behöver må lite bättre och bli smidigare! Din kropp kommer att tacka dig om du gör det.

Dela detta gärna med dina vänner så dom också får möjligheten att prova!

Annons
Dela på Facebook