Knep

Lägg alltid grillkol i äggkartongen – 8 smarta knep du måste prova i sommar

Annons
av nuntium
26 juni, 2020
Annons

Sommaren är här med sol och bad! De flesta av oss har väntat hela året på just den här stunden, men ibland kan faktiskt värmen bli lite väl jobbig. Här är 8 enkla knep som garanterat gör din sommar bekvämare!

1. Grilla utan tändvätska

Källa: Pinterest

Glömt att köpa tändvätska inför helgens grillning? Inga problem, lägg bara kolbitarna i en äggkartong och tänd på. Det brinner alldeles utmärkt.

Annons

2. Hundglass

Källa: Tumblr

Även husdjur kan må dåligt av värmen, speciellt hundar som dessutom har en massa päls att bära runt på. Ett bra knep är att frysa in lite hundgodis i ett isblock, dina hundar kommer älska det!

3. Få myggbett att sluta klia

Källa: Pixabay

En av få negativa saker med sommaren är alla dessa myggor. Lindra enkelt kliandet genom att dränka en bomullstuss i vinäger och badda på bettet ett litet tag.

4. Gör din egen vattenspridare

Källa: Pinterest

Behöver du svalka av dig men saknar en vattenspridare? Gör din egen vettja! Ta en stor petflaska och stick massa hål i den. Tejpa sedan fast den i slutet av vattenslangen och få din egen vattenspridare!

5. Frusna handdukar

Källa: Unsplash

Ett smart sätt att snabbt kyla ner sig i solen är frusna handdukar. Blöt handduken i vatten och släng in den i frysen. Sedan är det bara att ta ut den och kyla ner sig.

6. Isfläkten

Källa: Unsplash

Svalkar inte fläkten tillräckligt? Frys in vatten i en stor behållare och ta sedan ut isen i en skål framför fläkten. Nu har du din egen kalluftsfläckt!

7. Kylda lakan

Källa: Unsplash

Att ligga och svettas i en varm säng är bland det värsta som finns. Ett smart knep är därför att slänga in lakanen i frysen en halvtimme innan du går och lägger dig. Din säng blir garanterat sval och skön.

8. Solblekt hår snabbare

Källa: Unsplash

Vill du ha solblekt hår snabbare? Pröva att pressa citron eller lime i håret!

Annons
Dela på Facebook