Otroligt

Kvinnan tvingades att leva utan panna – efter det vanliga misstaget i bilen

Annons
av nuntium
3 april, 2019
Annons

På grund av det vanliga misstaget i bilen tvingades hon att leva utan panna – i två år.

Den 16 december, för tretton år sedan, var Gráinne Kealy med om en olycka – sedan dess har hon aldrig slutat berätta sin historia.

Annons

Gráinne Kealy som var 22 år vid tillfället, satt på passagerarsätet medans hennes pojkvän körde bilen. Plötsligt åkte han på en isfläck och bilen fick sladd och kolliderade med en vägg.

Hennes pojkvän kom lindrigt undan, men det var värre för Gráinne som hade sina fötter uppe på instrumentbrädan.

My sister had to cut my hair in the bathroom because I couldn't manage it 😞

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

Trots att bilen färdades i 60 km/h och Gráinne hade bälte på sig, skadade hon sig allvarligt. Bilens krockkuddar utlöstes i samband med kollisionen vilket fick hennes ben att flyga upp och knocka henne i huvudet.

”Jag bokstavligen knäade mig själv i ansiktet”, skriver hon på Facebook.

Hennes skallben och ansiktsskelettet krossades på flera ställen och två tänder hade lossnat. Smällen mellan knäna och huvudet fick hjärnsubstansen att tryckas ut och sprida sig i huvudet.

Four days AFTER my first surgery – which lasted nearly ten and a half hours 😳

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

”Ett av mina första minnen är när jag såg mig själv i spelgen för första gången. Jag kunde inte känna igen ansiktet som tittade tillbaka på mig. Det är ett av de värsta minnena jag har och något jag hoppas att ingen ska behöva genomlida”, skriver hon i inlägget.

Ett år efter olyckan var hon tvungen att operera större delen av sin panna. Det var inte fören två år senare som kirurger vid Beamount Hostpital i Dublin, Irland, kunde sätta in en helt ny konstgjord panna i hennes huvud.

Me with no forehead – wow those eyebrows though 😱😂

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

Olyckan inträffade för över ett decennium sedan, men hon har fortfarande komplikationer. Hon kan glömma bort var hon pratade om mitt i en mening och hon tappar ord och får väldigt ont i huvudet av mycket ljud.

Sedan olyckan har hon inte slutat varna andra människor för riskerna med att låta benen vila på instrumentbrädan i bilen.

What a difference a decade makes….(and a neurosurgeon, a plastic surgeon, a max fax team, an ENT surgeon, an eye…

Publicerat av Gráinne Kealy Fredag 17 juni 2016

”Jag ser passagerare med deras fötter på instrumentbrädan hela tiden och mitt hjärta brister. Jag hoppas att detta kan bli en varning för alla du känner och förhoppningsvis kommer alla förstå hur farligt det är”, skriver hon i inlägget.

This breaks my heart to think of how many millions of people have seen these celebrities with their feet on the…

Publicerat av Gráinne Kealy Söndag 31 mars 2019

”Jag hoppas att folk kan lära sig av mitt misstag”

Annons
Dela på Facebook