Nyheter

Kritik mot TV4 efter deltagarens kollaps

Annons
av nuntium
13 maj, 2019
Annons

Under en tävling i Robinson 2019, som gick ut på att ligga i vatten så lång tid som möjligt, kollapsade deltagaren Klas Beyer under dramatiska förhållanden.

Det var under en tävling i söndagens avsnitt som deltagaren for illa. Tävlingen gick ut på att ligga under ett galler i vattnet så länge det gick medan tidvattnet sakta ökade.

Annons

”En mardröm”

Klas Beyer, 30, var redan innan tävlingsstart orolig.

– Sedan – 97 när Titanic kom så har jag faktiskt haft en mardröm om att jag blir fast under ett galler som jag måste ta mig igenom. Och det är liksom vad dagens tävling handlar om. Ligg kvar under gallret, sa han under programmet.

Han lyckades hålla ut i 53 minuter tills programledaren Anders Öfvergård var tvungen att kontakta läkare. Efter att ha återhämtat sig var Klas uppgiven.

– Jag höll på att svimma. Jag var bara inte kapabel till att fortsätta, sa Klas.

Kritik mot Robinson 2019

Detta var inte första gången på senaste tiden som Robinson 2019 har rört upp känslor hos tittarna. Redan under förra veckans tävling som gick ut på att bland annat äta inälvor,  fick TV4 kritik på sin Facebook sida av tittare.

”Är det underhållning att titta på människor som förnedras och tvingas att göra sånt de inte vill?? Finns ju andra program för det, synd att TV4 och deras produktionsbolag enbart inriktar sig på konfliktskapande och förnedring numer”, skrev en tittare.

Andra tittare uttryckte sig också kritiskt på Facebook efter Klas kollaps.

”Riktigt obehagligt att se. Man ser att han är alldeles blek. Sådana tävlingar upplevs obehagliga av en anledning: de är farliga på riktigt”, skriver en annan användare.

”Kanske att utmaningarna går för långt för människor som knappt har ätit! Varför ska man vistas UNDER vatten! Blir man syrefattig kan man drabbas av panik och rent ut sagt drunkna!”, skriver en tittare som var kritisk mot senaste tävlingen.

TV4 svarar

Sändande kanalen TV4 anser dock att dom gör mycket för att säkerställa säkerheten.

”Ett läkarteam och produktionen håller alla deltagare under sträng uppsyn om något skulle urarta, vi är otroligt måna att alla är trygga och känner sig säkra under filminspelningen”, skriver TV4.

 

Annons
Dela på Facebook