WOW

Kontroversiella produkten – Cannabis tampongen ska hjälpa mot mensvärk

Annons
av nuntium
17 maj, 2019
Annons

Ni hörde rätt. Ett amerikanskt startupföretag har tagit fram en minst sagt unik ny produkt.

Det handlar om en ny sorts tampong innehållande cannabis, framtagen för att lindra mensvärk.

Annons

En helt galen idé kan tyckas, men faktum är att företaget redan har samlat ihop 50 miljoner kronor i kapital från investerare.

Och ni som är tveksamma till inslaget av ”droger” i produkten kan vara lite lugnare. Ämnet THC (Tetrahydrocannabinol) som finns i cannabis och ger den kända ”ruseffekten” kommer inte att finnas kvar i tampongen, utan man kommer enbart använda sig av de smärtlindrande effekterna hos cannabis.

Daye team

Källa: Techcrunch

Startupföretaget bakom produkten heter Daye och är ett ”femcare” företag.

Hittills har man lockat flera investerare från bland annat Silicon Valley och London till bolaget.

Själva smärtlindringen i produkten kommer från ämnet CBD (cannabidiol) i cannabis och har dokumenterad effekt och används frekvent i samband med den växande cannabisindustrin i USA.

Valentina Milanova med kollegor.

Källa: Techcrunch

Daye är grundat av entreprenören Valentina Milanova, 24, och hon berättar för Techcrunch om sina visioner för produkten.

– Vårt mål är att höja normen för kvinnors hygienprodukter genom att ta tag i tre problem, dysmenorré (mensvärk, red. anm.), tillverkningsstandarder och hållbarhet, säger Milanova.

Det långsiktiga målet är att deras produkt ska vara ett alternativ till piller mot mensvärk som används idag och det uppges att den nya tampongen även kommer vara mer hygienisk och hållbar än de tamponger som används i dagsläget.

Svensk entreprenör involverad

Som tidigare nämnts har en rad av investerare visat sitt intresse. Bland dom finns svenska Sophia Bendz.

Sophia är en känd entreprenör med meriter från bland annat Spotify, där hon var med och byggde upp den svenska musikjätten. Hon ställer sig väldigt positiv till Dayes nya produkt.

– Jag har valt att investera i Daye för de erbjuder en ny innovativ produkt för att lösa ett väldigt vanligt förekommande problem. De verkar dessutom på en marknad som berör halva världens befolkning, men som är totalt eftersatt, berättade Bendz i ett sms till Breakit, uppger Techcrunch.

Annons
Dela på Facebook