WTF

Knivrånaren försöker hota sig till pengarna – men han hade inte räknat med mannen bakom honom

Annons
av nuntium
19 mars, 2018
Annons

I början av 2000-talet så var rån någonting som skedde mer eller mindre varje vecka. Tyvärr så sker det fortfarande rån men i och med att vi får allt bättre kontroll på kontanterna så har rånen minskat.

Systemen är säkrare än aldrig förr och det går knappt att få ut pengar från kassan om man inte gör på rätt sätt.

Annons

Men i tisdags så drabbades en livsmedelsbutik i Nederländerna av ett rånförsök. Det var bara en sak, rånaren hade inte räknat med mannen som stod bakom honom.

Det visade sig att mannen som precis hade betalat för sina varor inte var vem som helst. Mannen som stod och packade i sina matvaror när rånaren slår till var en professionell soldat.

De Limburg skriver att det var strax före stängning som rånförsöket ägde rum. Strax efter att soldaten hade betalat för sina varor och stod och packade i dessa så tog mannen som försökte råna butiken upp en kniv och hotade kassörskan.

Kassörskan som var livrädd hann knappt göra någonting innan soldaten hade smugit sig upp bakom rånaren och övermannat honom.

Rånaren var inte alls beredd på att han skulle bli påhoppad av den här kunden, som var soldat. På bara några sekunder blir rånaren nerbrottad och kunde rädda den livrädda kassörskan.

Enligt De Limburg så är polisen fortfarande mitt i utredningen av ärendet. Polisen berättar att de berömmer de inblandades agerande, att hantera situationen på ett sådant professionellt sätt trots omständigheterna.

Soldaten kommer dock förbli anonym som han själv vill. Han har blivit tackad av polisen och butiken för sitt snabba och fina agerande.

Den här soldaten visar verkligen att civilkurage finns. Han kunde lätt som en plätt övermanna rånaren tack vare sin militära utbildning.

I videon här nedan kan ni se när soldaten brottar ner rånaren.

Se klippet här:

Dela gärna klippet för att hylla mannens hjälteinsats.

Annons
Dela på Facebook