Quiz

Kan du gissa vilka öron som tillhör vilken hundras? Gör testet här!

Annons
av nuntium
28 december, 2017
Annons

Troligtvis har du klickat in på den här artikeln för du tycker om hundar och vill göra det här hundtestet. Testet går ut på att du får en hundras och sedan ska du para ihop vilka hundöron som tillhör vilken hundras.

Om du är bekant med hundar så kanske du gör precis som jag och tänker att det här blir en enkel match. Men innan du börjar så, visste du att det 2013 fanns 294 hundraser i Sverige som var registrerade hos Svenska Kennelklubben?

Annons

De flesta hundraser grundar sig på äldre hundrastyper eller lantraser som ren avlats och förädlats, ofta genom avancerad inavel för att göra rastypen homogen.

Om man har en hund i hemmet så kan man säga att hemmet hålls kärt. Finns det någonting som är bättre än när man kommer hem efter en lång dag och möts av sin fyrbenta vän som kommer springandes och viftar på svansen?

Den energi och kärlek som hundar ger oss är enorm. Det finns mycket gott man kan säga om hundar. Men nu är vi nyfikna på hur duktig du är på hundraser.

I det här testet får du gå igenom 12 olika hundraser där du ska para ihop hundens öron med varje ras. Hur många rätt får du? Lycka till!

Gör testet här nedan:

DELA testet vidare och se vem som får flest rätt bland dig och dina vänner!

Annons
Dela på Facebook