Nyheter

Janne ”Loffe” Carlsson är död – blev 80 år gammal

Annons
av nuntium
31 augusti, 2017
Annons

Den folkkäre skådespelaren och musikern Janne ”Loffe” Carlsson har gått ur tiden, skriver hans dotter på Facebook. Han gjorde sin debut redan 1950 i filmen ”Anderssonskans Kalle” och har sedan dess medverkat i flertalet filmer, tv-serier och teateruppsättningar.

”Den fina generösa mest kärleksfulla jag känner har lämnat oss i dag. Min bästa pappa, älskar dig så mycket! Så mycket roligt! Vi har haft ändå in i det sista. Saknar längtar för alltid!” skriver hans dotter Sara Carlsson på Facebook. Kort där på har även Aftonbladet och Expressen skrivit om det.

Annons

Janne ”Loffe” Carlsson är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har under sin långa karriär bland annat varit med i populära filmer som Göta Kanal och Repmånad.

Utöver sina roller på filmduken har Janne ”Loffe” Carlsson  medverkat på många teaterscener. Han har även skrivit musik till såväl filmer som teaterföreställningar på bland annat Dramaten.

Janne ”Loffe” Carlsson var även en framstående musiker. På sidan av skådespeleriet så spelade han trummor och hade framgångar tillsammans med organisten Bo Hansson i duon Hansson & Karlsson. Bland de kända artister ”Loffe” framträtt med finns Jimi Hendrix, Dexter Gordon och Johnny Griffin.

I en radiointervju med Ulf Elving i P4 i april i år mindes Janne Carlsson bland annat sitt genombrott i ”Någonstans i Sverige” där han blev ”Loffe” med hela svenska folket.

– Jag heter ju egentligen Jan, men den enda som kallat mig för Jan är min mor, annars har det varit ”Loffe” för hela slanten, förklarade han.

 

Annons
Dela på Facebook