Knep

Hemligheten: Så blir du av med lössen snabbt och billigt!

Annons
av nuntium
10 september, 2020
Annons

Har du problem med löss hos dina barn? Då måste du prova det här knepet!

När vi ser barn gå runt och klia sig i huvudet så far tankarna direkt till löss. Även om både vuxna och barn kan drabbas av de små rackarna så sprids löss mycket lättare mellan barn i samband med skolstarten.

Annons

Att bli kammad med luskam kan vara effektivt, men för barn med spring i benen så är det närmast tortyr. Det gör både ont och tar lång tid. Även lusschampon kan vara effektiva, men hjälper inte i alla fall.

Därför vill vi dela med oss av den här metoden, från sajten Healthy Life Center. Den är både billig och kemikaliefri, men det bästa är att barnen inte behöver plågas lika länge!

Wikipedia Commons

Du behöver:

Luskam

Munskölj

Vitvinsvinäger

Plastpåse eller duschmössa

Handduk.

Wikipedia Commons

Så här gör du:

1. Blöt håret med munskölj, täck håret med en duschmössa eller plastpåse. Låt sitta i en timme. Löss ogillar den starka doften.

2. Skölj håret och blöt nu håret med vitvinvinäger. Vinägern hjälper dig att bli av med äggen. Låt sitta i en timme och täck håret under tiden.

3. Tvätta nu håret med vanligt schampo och kamma igenom det med en luskam.

4.  Om det går löss i skolan, spraya barnens hår med lite munskölj innan de går hemifrån så håller sig lössen borta. Dessutom kommer dina barn att lukta gott!

Förutom att metoden är effektiv så är den framförallt skonsam och kemikaliefri.

Dela gärna tipset med vänner på Facebook!

Annons
Dela på Facebook