Nostalgi

Har du några av dessa gamla VHS-filmer kan du tjäna massor med pengar!

Annons
av nuntium
29 maj, 2018
Annons

Om du söker på ”Disney VHS” på eBay hittar du massor av 1990-talets Disney filmer att välja mellan. Du kommer också märka att många människor begär väldigt mycket pengar. Bokstavligen begär hundratals människor mer än 1000 $ per band vilket motsvarar cirka 8 700 kronor, för allt från skönheten och odjuret till den lilla sjöjungfrun.

Dussintals begär mer än 10.000 $ per band. En person ber om 1,5 miljoner $ för 12 Disney-band. Vad händer här?

Annons

Allt började med en artikel i Tech Times som publicerades i maj i år. Den provocerande titeln ”Du kan ha vunnit jackpotten om du fortfarande äger denna Disney-film på VHS”, fick verkligen stor uppmärksamhet och det spred sig som en löpeld.

Den ursprungliga artikeln och efterföljande virala artiklar som följde såg listor på eBay för Beauty and the Beast VHS-band från 1992, som var en del av ”Black Diamond Collection”. Denna samling, liksom alla Disneys hemversioner var endast tillgänglig för en begränsad upplaga, trots att de bokstavligen sålde miljoner kopior.

Några av säljarna på eBay bad om nästan 10.000 $ för denna ”otroligt sällsynta” versionen av Beauty and the Beast. Självklart är det inte så sällsynta eftersom de sålde miljoner kopior. Och ännu viktigare, att fråga om ett särskilt högt pris på eBay är inte detsamma som att faktiskt sälja något till det priset.

Det är säkert möjligt att vissa människor har blivit förvirrade och köpt en vanlig 1990-tals Disney VHS-band för mer än några dollar på eBay. Men det betyder inte att du borde. Om inte, som sagt lyckades Mr.Disney på något sätt att sätta sin John Hancock på saken.

Se klippet nedan:

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook