Berättelser

Han hittar ett kuvert med pengar som visar sig tillhöra en 92-årig kvinna – det han gör då är hjärtevärmande

Annons
av nuntium
2 mars, 2019
Annons

Mannen ska ta ut pengar från bankomaten när han hittar ett kuvert nedanför bankomaten. Det visar sig att kuvertet tillhör en äldre dam vid namn Edith. När jag sedan läser det inlägget som han publicerade på Facebook så blir jag helt varm i hjärtat och tror att det trots allt finns några ärliga människor kvar på denna planet.

Det som berör mig extra mycket med den här berättelsen är att jag vet hur tufft vissa pensionärer har det med bland annat ekonomin. Inte nog med det så står det i tidningen var och varannan vecka om hur pensionärer inte får den hjälp som dom behöver. Vi tar inte hand om våra gamlingar som var med och byggde upp det samhället vi lever i idag på det sätt som dom förtjänar.

Annons

Läs mannens fina inlägg här nedan:

”Förra veckan när jag skulle ta ut pengar från bankomaten som ligger precis intill min bank så märkte jag att någon hade tappat ett kuvert nedanför bankomaten. När jag tog upp det och kollade så visade det sig att det innehöll 5000 kronor.

Jag tog ut mina pengar från bankomaten som jag skulle handla mat för och gick sedan in på banken. Jag berättade för kvinnan vid informationsdisken om att jag hittade ett kuvert med pengar i nedanför bankomaten och sträckte sedan fram kuvertet till henne.

Hon sa att hon inte kunde ta emot kuvertet och bad mig vänta så hon kunde ringa sin chef. Hennes chef undrade vad jag förväntade mig att banken skulle göra med pengarna och då sa jag att han kanske kunde kolla vem som tagit ut pengar precis före mig. Han tog sedan mitt namn och nummer och vi la på.

Några dagar senare fick jag ett samtal från chefen på banken. Han sa att det var ett konferenssamtal och att han hade hittat ägaren till pengarna i kuvertet och att hon var med i samtalet. Hennes namn var Edith och hon var 92 år gammal.

Hon hade tagit ut pengarna för att betala hennes hyra som var på 4800 kronor. Hon ville ge mig de resterande 200 kronorna i hittelön, det var allt hon hade kvar för resten av den här månaden. Givetvis så kunde jag inte ta emot pengarna och önskade sedan henne en trevlig dag, sedan avslutades samtalet.

Efter att ha pratat med den äldre kvinnan kunde jag inte släppa det. Hon hade 200 kronor kvar att leva för resten av månaden. Jag kunde inte stå ut med den tanken och beslöt mig för att ringa upp bankchefen.

Jag bad honom att föra över 2000 kronor från mitt bankkonto till den äldre kvinnan. Han sa att jag var tvungen att komma ner på kontoret för att skriva på ett papper om att jag godkände överföringen.

När jag sedan kom ner på banken igen för att skriva på pappret så hade hans kollega fått höra berättelsen så han sköt till 1000 kronor extra. Ungefär en timme senare när jag hade lämnat banken så fick jag ett telefonsamtal från bankchefen. Mitt initiativ hade spridit sig fort på kontoret och deras medarbetade hade skramlat ihop ytterligare 3000 kronor som lades ihop med resterande pengarna som Edith skulle få.

Så idag var en bra dag. Imorgon fyller Edith 93 år. Jag hoppas hon firar sin födelsedag med en prinsesstårta.”

Något som är litet för någon är väldigt mycket för någon annan. Att hjälpa en annan människa som dessutom har det sämre än sig själv är det finaste man kan göra. Den här mannen förtjänar att hamna under ”dagens ros” i tidningen.

Dela det här vidare för att hylla mannen för den fina gärning han gjorde!

Annons
Dela på Facebook