Mat

Gnugga in köttet med bakpulver — då kommer det här hända. Wow!

Annons
av nuntium
20 mars, 2018
Annons

Förmodligen använder du redan bakpulver till mycket i köket redan.

Men nu finns det ännu ett sätt som du kan använda det på, och de kommer göra stor skillnad i hur din mat smakar.

Annons

Många bakrecept använder sig av bakpulver, men att du skulle använda det i din matlagning hade du förmodligen ingen aning om.

Att bakpulver är fantastiskt på många sätt och vis är vi överens om. Används det inte vid bakning går det att använda som rengöringsmedel och använder man det inte som det kan man gnugga in köttet i det.

Ifall du gnuggar in köttet i bakpulver så kommer det hjälpa till att göra köttet mer mört och det kan göra så att en billig biff smakar som en biff som du skulle fått på restaurang.

Men som du säkerligen redan vet är användningsområdena för bakpulver väldigt stora. Här nedan kommer några fler användningsområden för bakpulver.

Brännskador

Ifall du får brännskador så kan du använda bakpulver. Lägg lite bakpulver tillsammans med vatten i en skål och rör runt. Doppa sedan ett litet bandage eller en ren trasa i blandningen.

Applicera det blötlagda bandaget där du har bränt dig och du kommer genast märka skillnad. Detta är en perfekt lösning för enklare Matlagningsbrännskador.

Använd det till köttet

Bakpulver har en förmåga att absorbera fukt och därför höjer de smakerna. Gnugga in bakpulvret på din köttbit och lägg den sedan i kylen. Låt ligga i ett par timmar.

När du gjort det så ta ut den och skölj av bakpulvret. Tillaga nu köttet som du brukar och krydda efter hur du val ha det.

Du kommer märka att ditt kött är mycket mer mört och dessutom kommer det smaka mycket bättre överlag.

I klippet här nedan får du se hur du gör:

Dela gärna sett tips med någon du känner.

Annons
Dela på Facebook