Intressant

Finansministern: Bensinen kommer snart bli ännu dyrare

Annons
av nuntium
12 juni, 2019
Annons

Bensinen kan bli ännu dyrare och skatterna kommer att höjas. Finansministern Magdalena Andersson vill se en skatteväxling på 15 miljarder.

Bensinpriset kan komma att bli ännu högre, det flaggar finansministern Magdalena Andersson om i en ny intervju med Aftonbladet.

Annons

Hon menar samtidigt att alla ska ha chans att ställa om till förnybart bränsle, och att det är viktigt att alla är med på noterna.

Det kommer att handla om en skatteväxling på sammanlagt 15 miljarder kronor.

Landsbygden kan kompenseras

– För att det ska fungera långsiktigt måste växlingen göras på ett sätt som gör att alla kan vara med och att det finns en bred acceptans för de man gör, säger Magdalena Andersson till Aftonbladet.

Finansministern hintar också om att Sveriges landsbygd kan kompenseras för den dyrare bensinen eftersom man ofta inte kan välja bort b ilen i glesbygd.

– I storstäderna finns det kollektivtrafik, i Stockholm har vi t-bana, ute i landet finns inte de möjligheterna. Där är man mer beroende av bilen och där är möjligheterna att välja något annat när bensinpriset stiger mycket begränsade, säger hon till tidningen.

Andra skattehöjningar kan bli aktuella

Andra skattehöjningar kommer också att bli aktuella eftersom befolkningen blir äldre.

– Om man blickar framåt ser jag inte att vi är i ett läge att sänka skattenivån, tvärtom. Den stora generationen 40-talister börjar komma upp i 80-årsåldern och har rätt till en trygg ålderdom med bra sjukvård och äldreomsorg. Det kommer att kräva prioriteringar, säger Magdalena Andersson till Aftonbladet.

 

Annons
Dela på Facebook